1 Temmuz 2020 tarihinde Düzce’deki idareci ve siyasilerin katılımıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda düzenlenen 32 milyon TL’lik spor yatırımları protokolü kapsamında ilçelerde ihale süreci devam ediyor. Bu kapsamda Akçakoca ilçesine yapılacak olan Gençlik Merkezi ile ilgili bugün Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde ihale düzenlendi.

Akçakoca İlçesi Çuhalı Çarşısı’nda bulunan Kapalı Spor Salonu’nun da bulunduğu alana inşa edilecek Gençlik Merkezi için birçok firma ihaleye teklif sundu.

Yapılan ihale ile ilgili görüştüğümüz Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, İhale Şartnamesine göre 10 günlük yasal süreç nedeniyle, ihaleyi alan firmanın ismini açıklamadı. Yasal sürecin ardından çalışmalara başlayacak olan firmanın önümüzdeki sene Akçakoca Gençlik Merkezin’i tamamlayarak, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teslim edileceği öğrenildi.

Düzce’ye yapılacak gençlik ve spor yatırımları

Öte yandan protokol kapsamında Düzce merkez ile ilçeler Çilimli, Akçakoca, Cumayeri, Gölkaya ve Yığılca'da yapılacak toplam 32 milyon TL tutarındaki yatırımlar ise şunlar:

“1 adet nizami sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu yapımı, 5 adet gençlik merkezi yapımı, 5 adet cep gençlik merkezi yapımı, bireysel sporlar için 5 adet cep spor salonu yapımı, 1 adet tenis kortu yapımı, futbol sahası ve stadyumdan oluşan 2 adet spor tesisinin bakım ve onarımının tamamlanması yatırımların hayata geçirilmesi.”

Haber: Savaş ARI