Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın odaya yaptığı ziyaret sırasında, Düzce Üniversitesi’nin Akçakoca’da bulunan Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde 5 yeni bölümün açılacağını söyledi.




Akçakocabey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce), Akçakoca Meslek Yüksekokulu bünyesinde Dijital Pazarlama bölümü, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu bünyesinde ise Turizm Rehberliği, Rekreasyon ve Dijital Turizm bölümlerinin açılacağını belirten Pazvant’ın yaptığı açıklama şu şekilde:
"4 yıllık İngilizce Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü senatodan geçti. Bu sene öğrenci alacak. Meslek yüksekokulumuzda Dijital Pazarlama Senato’dan geçti, bu sene öğrenci alacak. Senato tarafından onaylandı.

Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’muzda biliyorsunuz bu yıl öğrenci gelmiyor artık. Bunun için yeni bölümler açılması talebimiz doğrultusunda da Turizm Rehberliği 4 yıllık, Rekreasyon Yönetimi 4 yıllık. Türkiye’de şu anda hiçbir üniversitede yok. Dünyada şu an popülermiş, oradan araştırdılar, buldular. Buraya öğrenci alacağız yine dört yıllık. Dijital Turizm Bölümü yine 4 yıllık. Bu sene bu 5 bölüme öğrenci alacağız.

Şu an 2 bin 840 tane öğrencimiz var. Hem 4 yıllık hem 2 yıllık öğrencilerimiz var. Bunlarla beraber öğrenci sayımız önümüzdeki sene 3 bin 300 falan olacak. Ama bunlar ilk sene alacağı için ve mezun vermeyeceği için her sene de artarak gidecek.

Bizim siyasalda 5’inci bölümü açtıktan sonra da 5 sene sonra toplam öğrenci sayısı 5 bin olacak. Siyasalda da 5’inci bölümü açacağız, Senota’dan çıktı, onaylandı. Açılması için YÖK’e gidecek. YÖK onayladığı zaman açılacak."