Karadeniz'de 1 Eylül 2019'da "Vira Bismillah" diyerek denize açılan balıkçılar, 15 Nisan'da sezonu tamamladı. Düzce’nin Akçakoca ilçesinde gırgır ve trol teknelerini limanlara demirleyen balıkçılar, yeni sezon hazırlıklarına şimdiden başladı.

Limanda, Kovid-19 salgınına karşı önlemlerini alan balıkçılar, sosyal mesafe kuralına uyup maske takarak zarar gören ağlarını imece usulüyle onarıyor. Balıkçılar, kısmen iyi geçen sezonu koronavirüs salgını nedeniyle erken bitirdiklerini söyledi.

Ağ bakımının balıkçılıkta çok önemli olduğuna işaret eden balıkçılar, "Bir balıkçının ağı sağlam olacak. Bu bakım olmazsa olmazdır. Onun için sezonu bitirip hemen ağ bakımı yapıyoruz. Böylelikle yeni sezonun da hazırlıklarını yapmış oluyoruz." dedi.

Ağların ardından tekne bakımı başlayacak

Ağların sezon boyunca yırtıldığını ve zarar gördüğünü belirten balıkçılar, "Eğer bu bakım olmazsa balık ağda tutunamaz ve verdiğiniz emekler boşa gider." ifadesini kullandı.

Genellikle her sabah 08.00'den akşam 18.00'e kadar mesai yapan balıkçılar, ağların ardından tekne bakımlarına başlayacaklarını sözlerine ekledi.