Hizmetleri değil şaşırtan icraatları konuşuluyor

Önceki iki yerel seçimde büyük paralar harcadığı Akçakoca Belediye Başkanlığı koltuğuna 31 Mart'ta oturmayı başaran Okan Yanmaz, göreve geldiği günden bu yana hizmetleri ile değil şaşırtan icraatlarıyla gündemde kendisine yer buluyor.



Başkan hanımına özel oda

Bu kez hiçbir belediyede görülmeyen bir tahsise imza atan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, ev hanımı olan eşi Nursen Yanmaz için belediyede bir oda ayarladı. Sadece Başkan eşi Nursen Yanmaz'ın kullanımına açık olan odada tanıdık ve akrabaların ağırlandığı öğrenildi. Yanmaz hanımına belediyede özel oda veren başkan olarak da Türkiye'de bir ilke imza attı.

Kültür Müdürlüğü'nde dikkat çeken revizyon

Tartışmalı icraatlar bununla da bitmedi. Yanmaz’ın seçildikten sonra belediye kadrolarında yaptığı değişiklikler ve kendi yakınlarını belli makamlara taşıma operasyonlarının bir yenisi Kültür Müdürlüğü’nde yaşandı.



"Baskı yapıldı" iddiası

Belediyede revizyon düğmesine basan Yanmaz, iddiaya göre kanun gereği kadrolu personeli sebepsiz işten çıkartamadığı için gözünü emekliliği gelen çalışanlara çevirdi. Bu doğrultuda Yanmaz tarafından emekli olmaya zorlandığı ileri sürülen Akçakoca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Füsun Şebnem İlhan'ın baskılar sonucu bir aylık izne çıkmak zorunda kaldığı öğrenildi.

Babasına da çalışmıştı

İzin dönüşü emeklilik dilekçesini vereceği öğrenilen İlhan’ın yerine ise Başkan Okan Yanmaz’ın kuzeni olan temizlik işleri müdürlüğü personeli Esma Ertürk geçirildi. Ertürk, daha önce merhum Baba Hüseyin Yanmaz'a da başkanlığı döneminde sekteretlik yapmıştı.



Yıllık izne çıkmak zorunda kaldı

Uzun süredir Kültür İşleri Müdürlüğü’nü başarıyla yürüten, belediyenin festival dahil tüm organizasyonlarının sorunsuz geçmesini sağlayan deneyimli Müdür Füsun Şebnem İlhan, uzman sıfatıyla alt kadroya alınma ya da ikinci seçenek olarak emekli olma şartı önüne sunulunca hemen yıllık izne çıktı.

Kuzenini Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü makamına atadı

Müdür İlhan’ın izin dönüşü 14 Haziran 2019’da emeklilik dilekçesini vermesi beklenirken, Okan Yanmaz bu süreyi bile beklemeden temizlik işleri müdürlüğü personeli Esma Ertürk’ü vekil müdür olarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü makamına atadı.

Haber: S.ÜNSAL