Sel afetinin yaralarının sarılmaya devam edildiği Düzce’nin Akçakoca ilçesinde bayram hazırlıkları sürüyor. Hayde Akçakoca’ya etiketiyle sosyal medya üzerinden yapılan kampanya sonucunda bayram tatili için Akçakoca’ya gelecek turist sayısının yüksek olması beklenirken otellere ve pansiyonlara yapılan rezervasyonların yüzde 70 doluluğa ulaştığı belirtildi.



‘Doluluk oranı devam ederse sezonu geç kapatacağız’


Otellerde bugünlerde yoğunluk olduğuna dikkati çeken Oğuzhan Yemenici, şöyle devam etti:

"Akçakoca kısa bir süre önce sel felaketi yaşadı ancak kısa sürede Valilik, Kaymakamlık, Belediye, tüm kurum ve kuruşlarla yaraları sardık. Yetkililer gereğini yapıyor. Bizim de beklediğimiz şeyler var ama misafirlerimizin buraya gelmesinde herhangi bir sorun yok. Plajlarımız gayet hazır. Havalar da güzel gidiyor. Bayramda da böyle olacak gibi. Şu anda otellerimiz bayramda yüzde 70 doluluğa ulaşmıştır. Bayramda tam dolacağına inanıyorum. İnşallah bayramdan sonra da havalar güzel giderse sezonu daha geç kapatacağımıza inanıyorum."



Temizlik çalışmalarının ilk etabı tamamlandı
 
Ayrıca Akçakoca’ya gelecek turistler için sahil temizleme çalışmalarının ilk etabı da ekipler tarafından tamamlandı.


 
Düzce'deki selin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla Melen Çayı ve Akçakoca'daki plajlarda çalışma yapan temizlik ekipleri, çalışmaların ilk etabını tamamladı. Sahillerde ve denizde bulunan ağaç parçalarını temizleyen ekipler, çalışmalara bayram sonuna kadar ara verdi.


 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla 17-18 Temmuz'da meydana gelen sel felaketinin ardından hayatın normale dönmesi noktasında Melen Çayı ve Akçakoca plajlarına temizlik çalışması için gönderilen 50 kişilik temizlik ekibi ve 6 sanayi dalgıcı, Melen ile Paşalar, Kalkın, Edilli, Kale, Değirmenağzı, Merkez, Çuhallı, Akevler, Çayağzı, Akkaya ve Kadınlar plajları ile denizde temizlik yaptı.
 


 Yanmaz’dan Akçakocalılara Müjde
 
Batı Karadeniz’in İncisi Akçakoca Belediyesi’nden vatandaşlara bayram hediyesi geldi. Vatandaşlar 11 Ağustos 2019 pazar günü başlayacak olan bayramın birinci gününden sona erdiği 14 Ağustos 2019  Çarşamba gününe kadar belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanacak.

Akçakoca Belediyesi, vatandaşların huzur içinde bir Kurban Bayramı geçirmesi için gereken tüm tedbirleri aldı. Belediye ekipleri 24 saat görevinin başında olacak.

Kurban Bayramı nedeniyle günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Akçakoca Belediyesi, hizmetlerinin aksamaması için Zabıta, İtfaiye, Temizlik İşleri ve Ulaşım Hizmetleri müdürlükleri bayram süresince hizmet verecek.

Vatandaşlar 11 Ağustos 2019 Pazar günü başlayacak olan bayramın birinci gününden sona erdiği 14 Ağustos 2019 Çarşamba gününe kadar ücretsiz ulaşımdan yararlanacak.

Bayramın huzur içerisinde yaşanması için gereken tüm tedbirlerin alındığını söyleyen Belediye Başkanı Okan Yanmaz “Bayram süresince Zabıta, İtfaiye, Temizlik İşlerine bağlı ekipler bir aksaklık yaşanmaması için 24 saat hazır bekleyecekler. Belediye otobüslerimiz dört gün boyunca ücretsiz yolcu taşıyacak. Bütün hemşehrilerimin Kurban Bayramlarını şimdiden tebrik ediyor, bayramın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerinde bulundu.

Haber: H. DURNA