Turizm sezonunu yoğun bir şekilde geçirmek isteyen Akçakoca'da sadece şehir dışından gelecek turistler düşünülmüyor. Kentin turizmde söz sahibi olan kesimleri kafa kafaya vererek, yeni kararlar aldı.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Turizm Derneği Başkanı Oğuzhan Yemenici ve yazıhane sahibi Oktay Ustabaş'ın katılımıyla yapılan toplantıda yaz sezonunda Akçakoca’dan Düzce'ye gidiş-dönüş saatlerinde değişiklik yapıldı. Buna göre; seferler gece saat 24:00'a kadar uzatıldı.

Bununla birlikte yaz aylarında turizm hareketliliğini sağlamak için ilçenin farklı yerlerine minibüsler için durak yapılması gerektiği yönündeki talebi olumlu karşılayan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, işletme sahiplerine gereken desteğin verileceğini vurguladı.

Gece 24:00'a kadar Düzce’ye araç kalkacak

Yazıhane sahibi Oktay Ustabaş, gazetelere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Yıllardır bu minibüs ve ulaşım konusunda sıkıntılarımız vardı. Geçmiş dönemlerde o sıkıntıları çözemedik. Seçimle birlikte Akçakoca'nın turizminde de yeni bir başlangıç yapıldı. Turizm Derneği ve belediye başkanımız ile yaptığı görüşmelerde yaz sezonunda artan turist sebebiyle seferlerin gece belli saatlere kadar uzatılması kararı alındı. Buna göre Değirmenağzı'ndan kalkış yapmak suretiyle belirli noktalarda güzel ve güvenli bir şekilde sabah saat 06:45 ile talepler doğrultusunda gece saat 24:00'a kadar Akçakoca'dan Düzce'ye araç kaldırılacak."

 Gündüz 20 dakikada sefer olacak

Ustabaş, ayrıca Akçakoca-Düzce seferlerinin gündüz 20 dakikada bir olacağını aktardı. Yine akşam  saat 20:00'dan gece 24:00'a kadar Akçakoca'da Düzce'ye minibüs seferi olacak. Düzce’den Akçakoca'ya dönüşte ise son sefer ise saat 01:00’da olacak." dedi.

Haber: C. ÜSTÜNER