Akçakoca’da kurulan  Sanat Akademisi, kültürel ve sanatsal faaliyetlerine başladı. Akademi  ilk olarak  Bolu Bölge Tiyatrosunun Marion ile Memet isimli oyunuyla açılış yaparak, Akçakocalı tiyatro severleri, tiyatro ile buluşturdu. Sanat Akademisinin  40 kişilik salonu ilk günden doldu.  



Tiyatro oyununu, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve eşi Nursen Yanmaz’da izledi. Oyun sonrası bir  konuşma yapan Başkan Yanmaz şu sözlere yer verdi



“Sevgili Akçakocalılar ilk önce genç arkadaşlarımızı canı gönülden kutlamak istiyorum. Olmazı kendi imkanları ile başardılar, inşallah Cenab-ı Allah onların yollarını açık edecek. Bizim de her zaman bu tür şeylerde yanlarında olduklarını bilmelerini istiyoruz. Tiyatro, insan hayatında çok önemlidir. Aynı zamanda Roma döneminden beri insanların kültürel ve hayata bakış açısını farklı görmesini sağlayan çok büyük bir etkinliktir. Çocuklarımızın böyle bir kültürel faaliyetlerden eksik olması çok doğru bir durum değil. Arkadaşlar bu eksikliği tamamladıkları için, tekrardan teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” sözlerine yer verdi.  



Almanya’ya kaçak giriş yapan  bir Türk genci Memet ile sahne sanatçısı bir Alman kızı Marion’un yaşamından bir kesiti içeren tiyatro oyunu sonrasında toplu hatıra fotoğrafı çekildi.