17 Temmuz'da yaşanan sel ve heyelan afetinin büyük tahribata yol açtığı iki ilçeden biri olan Akçakoca'da içme suyu noktasında vatandaşın mağdur olmaması için dört koldan destek geliyor.

Devletin tüm imkanları ile hayatın normale dönmesi için seferber olduğu ilçede ayrıca büyükşehir belediyeleri eliyle de yardımlar hız kesmeden devam ediyor. Akçakoca'nın yaralarını sarmak için ilk ulaşan belediyelerden olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kurumlardan İSKİ tarafından halkın içmesuyu ihtiyacı karşılanıyor.

Akçakoca genelinde günler önce hatlara şebeke suyu verilmesine rağmen musluklardan akan suyun henüz içilecek düzeyde olmaması nedeniyle İSKİ’nin su tankerleriyle temiz içmesuyu getiriliyor.

Vatandaşlar ihtiyacı kadar olan suyu bidonlarla evlerine taşırken, şebeke suyunun eski haline döndürülmesi için çalışmaların hız kesmeden devam ettiği öğrenildi.

Valilik sıkı denetimde

Öte yandan aşırı yağışlara bağlı olarak içme suyunda oluşan kirlilik nedeniyle musluk suları kullanılamazken, Akçakoca'da yaşanan içme suyu sıkıntısını fırsata çevirmek isteyenler olduğu yönündeki iddialar Düzce Valiliği'ni harekete geçirmişti. Afet nedeniyle yaralarını sarmaya çalışan ilçede temiz su ihtiyacını para kazanma yolu olarak gören bazı fırsatçıların, hazır suları pahalı sattığı iddiaları üzerine Valilik şu açıklamayı yapmıştı: "İlimizde meydana gelen sel felaketi sonrası Akçakoca ilçesinde su fiyatlarının olması gerekenin üzerinde arttığına dair yer alan haberler üzerine Düzce Valiliği'nce inceleme başlatılmış olup; Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından sel felaketi yaşanan bölgelerimizde herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için başta Akçakoca ilçesinde olmak üzere, hazır su, birçok gıda ve temizlik ürünlerinde gerekli denetimler yapılarak olası fiyat artışının olmaması yönünde önlemler alınmaya devam edilmektedir."

Haber: C.ÜSTÜNER