Yaz ayları yaklaşırken Akçakoca turizminin geliştirilmesi ve sorunların çözüşmesi amacı ile Akçakoca Kaymakamlığı tarafından Turizm Koordinasyon Kurulu oluşturuldu.

 

Kaymakamlık toplantı Salonunda yapılan toplantıya Kaymakam Savaş Tuncer Başkanlık etti. Toplantıya Garnizon Komutanı Cem Yalçın ve Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Cumur’un yanı sıra, İlçe Emniyet Müdürü Şemsi Kandemir, Kızılay Başkanı Fikret Albayrak, Sağlık Gurup Başkanı Kurtuluş Arat ve sivil toplum örgütleri liderleri katıldılar.

 

         Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısının başında, Peyzaj Mimarı Yusuf Kiremitçi tarafından Turizm ve Çevre konulu bir slayt sunumu yapıldı.

 

         Fakıllı Mağarasının turizme açılması için yapılacak projenin kabul edilmesi için, Fakıllı Köyünün imar planının istenmesi üzerine bu köyün imar planının çıkarılacağının söylendiği toplantıda, zaman zaman Belediyeye yönelik sert eleştiriler yapıldı.

 

          KÖYDES çalışmalarından, gıda denetimlerine, şehir planından, ilçe trafik sorunlarına, ilçe güvenliğinden, turizm işletmelerinin sorunlarına, şehir temizliğine, plajların durumuna kadar bir çok konunun tartışıldığı toplantıda, en çok tartışılan konu çevre temizliği oldu. Akçakoca Belediye Başkanı yardımcısı İsmail Cumur sadece 18 temizlik görevlisi ile şehrin temizlendiğini ve eksikliklerin bundan kaynaklandığını ifade etti.