Yakın çevremizde yer alan Zonguldak'ın Kdz.Ereğli, Alaplı ilçeleriyle Sakarya ve Kocaeli illerindeki hasta sayısının aşırı şekilde artması dolayısıyla, geçerli mazeret gösterilerek bu şehirlerden ilçeye giriş çıkış yapılmasından hemşehrilerimizin rahatsız olduğu ve bugüne kadar Korona konusunda en temiz kalan bölgelerden biri olan Akçakoca'nın koruma altına alınmasının gerektiği yönünde kamuoyunda yaygın kanaat oluşmaya başladı. 

TOPTANCILARIN İLÇEYE GİRMESİ ENGELLENMİYOR

Hükümetin aldığı karara göre Zonguldak, Sakarya ve Kocaeli illerinden Düzce'ye giriş çıkışların yasaklanmasına rağmen, çeşitli ticari faaliyetler nedeniyle Akçakoca'ya çok sayıda gezici esnaf ve toptancının giriş yaparak hastalığın yayılmasına neden olabileceği öne sürülüyor.

TEKNOROT,STANDART PROFİL, ERDEMİR VE ÜMRAN BORU'YA GİDİP GELENLER RİSKİ ARTTIRABİLİR

Hemşehrilerimizin endişe duyduğu bir başka konu ise önceki haftalarda Korona Virüs vakasına rastlanan Teknorot ve Standart Profil'e Akçakoca'dan gidip gelenler. Ayrıca ilçemizde bulunan Ümran Boru fabrikasına karantiya alınmış olan Alaplı'dan her gün 70 kişinin giriş yapması vatandaşta endişe uyandırıyor. Bunun yanında Akçakoca'dan Erdemir'e çalışma amacıyla gidip gelen 160 kişinin de Akçakoca'ya virüs taşıma potansiyeline sahip olduğu halk arasında konuşulan konuşulmaya devam ediyor.

AKÇAKOCA'NIN ULAŞIMA KAPATILARAK İZOLE EDİLMESİ GEREKİR

Akçakocalılar olarak yukarıda saydığımız nedenlerden ötürü, bugüne kadar ciddi bir vakaya rastlanılmayan şehrimizin temiz kalmaya devam edebilmesi için, ilçemize diğer şehirlerden giriş çıkış yapılmasının engellenerek, Akçakoca'nın Düzce şehir merkezi dahil Korona virüsünün görüldüğü merkezlerden izole edilmesini talep etmekteyiz. Yetkililerin derhal önlem alarak ilçemizin diğer şehirlerden izolasyonunu sağlayacak önlemlerin ivedikle almasını istemekteyiz.

HABER VE YORUM ÖZHAN KIZILTAN / BİZİM AKÇAKOCA