Akçakoca'nın köylerinde çöp toplama sorunu artık ortadan kalkacak. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İGM Üyesi Sinan Cumur, şunları söyledi:

"Seçim çalışmaları dönemimizde Akçakoca köylerinde en çok karşılaştığımız sorunlardan biri de çöp sorunuydu. Bu meselenin çözümü ile ilgili köylerimize, vatandaşlarımıza ve muhtarlarımıza çözüm noktasında sözler verdik.

Bu çöpleri İl Özel İdare ve kaymakamlıkla birlikte köylerimizde toplama sözü verdik. Seçildikten sonra da diğer İGM üyesi arkadaşımız Mustafa Ezer ile birlikte Kaymakam beye gittik.

İlk konuştuğumuz mesele çöp meselesiydi. Köylerde çöplerin toplanması ile ilgili kaymakamlık ve belediye arasında geçmiş dönemde bir protokol imzalandığını öğrendik. Fakat bu protokole çok da uyulmadığını da öğrendik.

Sel afeti dönemi öncesinde ilgili kurumlarla yaptığımız görüşmelerde bu olayı belli bir noktaya getirmiştik. Fakat sel afeti oldu. Selden sonra görüşmeleri tamamladık. AK Parti İl Başkanımız Mustafa Keskin, İGM Başkanımız Çiğdem Günal ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Hayri Şen yaptığımız istişareler neticesinde, 2020 itibariyle köylerdeki çöplerin İl Özel İdaresi tarafından toplanması kararını aldık.

Çöp toplama çalışmaları yılbaşından itibaren başladı. Yeni yılla birlikte haftada bir gün olacak şekilde tüm köylerimizdeki çöplerimizi topluyoruz.

Geçmiş yıllarda çevre bakanımız Akçakoca’nın köylerine 240 çöp konteynırı vermişti. Muhtarlarımız köylerde bunları değerlendirecektir. 

Şu anda yeni yıldan itibaren 5 araba ile haftada bir sefer tüm köylerimizdeki çöpler toplanıyor. Düzenli bir şekilde toplama işlemi devam ediyor. Hiçbir sıkıntı yok.

Herhangi bir sorun olması durumunda köy muhtarlarımız ve köy sakinlerimiz bize her an ulaşabilirler. Köylerde çöp toplama konusunda bizden desteklerini esirgemeyen Sayın valimiz ve Sayın kaymakamımız başta olmak üzere, emeği geçen tüm yetkililere bir kez daha teşekkür ediyorum."