Akçakoca Belediye Meclisi 20 Mayıs Çarşamba günü olağanüstü toplanıyor. Belediye meclis salonunda yapılacak olan oturumun gündem maddesi ise, parçalı halde ödemesi yapılan personel maaş sorununu ortadan kaldırmak için finansman kaynağı oluşturmak olacak.

Kasaya giren paralar turizme, ya çalışanlar?

Bilindiği üzere, koronavirüs salgınının yaşanmasıyla birlikte Türkiye’nin tüm belediyelerinde olduğu gibi Akçakoca Belediyesi de su faturaları başta olmak üzere çok sayıda gelir kalemini askıya almıştı. Bu dönemde belediyenin gayrimenkullerine yönelik düzenlenen satış ihalelerinden gelen paralar ise personel maaşları yerine gezi teknesi, heykeller ve çevre düzenlemeleri gibi turizm odaklı çalışmalara aktarıldı.

Milyonlarca lira harcayan Başkan Yanmaz eleştirilerin hedefinde!

Belediyenin personel maaş ödemelerinde zorluk yaşarken, Başkan Okan Yanmaz’ın turizme milyonlarca lira akıtması eleştirilerin odağına yerleşmesine neden oldu. Her kesim gibi koronavirüs salgını sürecinde sıkıntılı günler yaşayan çalışanlar ödemelerin sekteye uğraması ile daha da mağdur oldu. Bu süreçte belediyenin kaynaklarının iyi yönetilememesinden sorumlu tutulan Başkan Okan Yanmaz, çareyi borçlanmakta buldu. Bunun için Akçakoca Belediyesi İller Bankası’ndan kredi talebinde bulundu. İller Bankası, Akçakoca’nın da içinde olduğu belediyelere 3 aylık kredi verme kararı alırken, bu kredinin alınabilmesi için kararın belediye meclisinden geçmesi gerekiyor.

Yine kredi yine borç!

Akçakoca Belediyesi de kredi borçlanması kararını almak için çarşamba günü olağanüstü toplanma çağrısı yaptı. Toplantıda kredi borçlanması için olumlu karar çıkması durumunda, personelin yaşadığı maaş sıkıntısı da giderilmiş olacak. 100 milyon gibi bir borçla Akçakoca Belediyesi’ni devralan Başkan Okan Yanmaz’ın bundan sonra adımlarını daha temkinli ve borçları katlamayacak şekilde atması bekleniyor.