Akçakoca'da son günlerde etkili olan kuvvetli yağışlara bağlı olarak içme suyu havzasının aşırı çamurlanması sonucu musluklardan kirli su akması şikayetleri de beraberinde getirdi. 

Akçakoca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin içme suyu klorlama ve su havzasını temiz tutma çalışmaları devam ederken aşırı yağışlar nedeniyle musluklardan bulanık akan sular vatandaşı mağdur ediyor.





Yeni tesiste yerinde incemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, yaptığı açıklamada, yürütülen rutin çalışmaların dışında sorunun bir hafta içinde tamamen çözüleceğini ve yeni içme suyu arıtma tesisinin bu hafta içerisinde hizmete gireceğini söyledi.




 

Başkan Yanmaz ayrıca, yeni arıtma tesisinin bir an önce devreye sokulması için Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü yetkililerine gerekli müracaatların yapıldığını, içme suyu arıtma tesisinin test çalışmalarının raporunun ise kurum tarafından olumlu olarak kendilerine gönderildiğini ifade etti.

Başkan Yanmaz, arıtma tesisinin elektrik aboneliği için gerekli olan 50 bin liranın da belediye tarafından yatırıldığını sözlerine ekledi.





Belediye Başkanı Okan Yanmaz söz konusu sıkıntıların aşırı yağışlardan kaynaklandığını vurgulayarak, "Fakat bu işin sonuna gelmiş  bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın birkaç gün daha sabretmesini, yeni içme suyu arıtma tesisimizin bir hafta içinde faaliyete girmesiyle musluklardan bulanık su akma sorununun Akçakoca için tarihe karışacağının müjdesini buradan veriyoruz." dedi.