Starlink internet uydu ağının bir parçası olan 60 uydu, SpaceX üretimi Falcon 9 roketiyle Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Üssü'nden 22 Nisan'da fırlatıldı.

Daha önce 5 parti halinde 60'ar uydudan 300 uydu daha fırlatan SpaceX şirketi, 6. parti 60 adetlik uyduyu geçtiğimiz günlerde fırlatarak uzayda 360 uydu sayısına ulaştı.

SpaceX, Starlink 12 bin adet uyduyu dünya yörüngesine yerleştirerek devasa bir internet ağı kurmak istiyor. Tesla Motors uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in CEO'su Elon Musk “ucuz ve yüksek hızda internet” kapsamında hayata geçirdiği Starlink projesinin akıbeti merak ediliyor.

Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz şaşkınlığını gizleyemedi.

Dün akşam saatlerinde Akçakoca ilçesinde görülen SpaceX'in ışıkları kısa süreli paniğe neden oldu. Görüntüleri sosyal medya hesaplarından canlı yayınlayan Belediye Başkanı Okan Yanmaz, şaşkınlığını gizleyemedi. 

Falcon 9 roketiyle Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Üssü'nden  fırlatılan roketin ışıklarını cep telefonu ile kayda alarak sosyal medya hesaplarından canlı paylaşan Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz da şaşkınlığını gizleyemedi. Görüntülerde Yanmaz’ın, “Abi böyle bir şey yok ya… Allah Allah, gittikçe kayboluyor” dediği duyuluyor.