Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, koronavirüs sürecinde Akçakoca’da turizm beklentilerini Öncü Haber’e anlattı. Akçakoca’da vatandaşların koronavirüs kurallarına uyduğunu ifade eden Yanmaz,  insanları rahatlamak ve stres atmak için Akçakoca’ya davet etti.

“Akçakoca koronavirüsün en az etki ettiği yerlerden biri”

Koronavirüs tedbirlerinden sonra Akçakoca’nın turizminde beklentileri hakkında değerlendirmeler yapan Başkan Yanmaz şunları aktardı: “Şimdi biliyorsunuz ülkemiz 70 gündür koronavirüs belasıyla uğraşmakta, tabi insanların çoğu evlerdeydi, kapalı kaldılar dolayısıyla sağlık bakanlığımızın verdiği kurallar  gevşetici kararlardan sonra insanlara özellikle koronavirüsün en az etkisi olan yerleri tercih ettiler. Akçakoca’da bu kapsamda gazetelerde yer aldığı gibi 4.sırada yer gösterildi. Dolayısıyla Akçakoca şuanda koronavirüs dolayısıyla çok kalabalık durumda ama bakıyoruz etrafımıza herkes maskeleriyle geziyor, böyle bir kurallara uyucu şeyler var. Her yerdeki işte esnaflarımız dezenfekte ilaçları olsun, sahillerde birbirlerine yakın oturmamaktan olsun kurallara uyulduğu görülüyor. İnsanlarda görüyorsunuz  mavi var, yeşil var, güneş var bir rahatlama içerisinde inşallah Akçakoca’da memnun olurlar diye düşünüyorum.”

“Akçakoca’ya çok şey katacağını düşünüyorum”

Akçakoca’nın gündeminde olan mahmuzların turizme etkisi ile ilgili açıklamalar yapan Yanmaz şöyle konuştu: “Şimdi biliyorsunuz bunların 9 tanesi ihale sürecinden geçtiler fakat ödenek olarak çok az bir miktarda bu sene ayrılmış. İnşallah bu ödeneği sayın ulaştırma bakanımızda bilgilendirildiğinde ödenek ayrıldığı takdirde başlayacaklar .Mahmuzların ben Akçakoca’ya çok şey katacağını düşünüyorum. Sebebi şu biliyorsunuz poyraz olduğu zaman denize yabancılar özelikle girmekte çekiniyorlar.  Mahmuzlar olduğu zaman denizde yanılmıyorsam 1 e 5 ölçeğinde dalgayı düşürücü etkisi var ve dolayısıyla kum  tutucu özeliği de var. Akçakoca’yı çok bambaşka yapacağına hatta yazın 1-2 ay daha uzamasına sebebiyet vereceğini düşünüyorum insanların denize girmesi konusunda.”

“Kuralları sıkı şekilde uyguluyoruz”

Plajlarda alınan önlemler hakkında bilgiler veren Yanmaz şunları kaydetti: “Sağlık bakanlığından gelen tedbir ve kurallara harfiyen uyarak devam etmekteyiz. Toplantılar oluyor biliyorsunuz sayın valimiz her hafta  sağlık kurulunda toplanıyorlar. Kurallar alıyorlar, o kuralları bize iletiyorlar bizde bu kuralları vatandaşlarımızla paylaşarak en sıkı şekilde sarılarak kurallara uymaya çalışıyoruz.”