Akçakoca Belediyesi, bir önceki Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'nin Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ile masaya oturup imzalarını attığı ‘Şifalı Su Yeni Yaşam Alanı’ projesini hayata geçirmeme kararı aldı.

Göreve geldiği ilk aylarda salgın afetini yaşayan ve tam toparlanma sürecine girildiğinde ise salgınla karşı karşıya kalan Belediye Başkanı Okan Yanmaz, turizm odaklı çalışmalara hız verdiği şu günlerde, yıllık kira bedeli 90 bin TL olan ve imzalanan protokol gereği 4 milyon TL'lik yatırım yapılması şartı olan projeden vazgeçti.

Akçakoca Belediyesi olarak kısıtlı kaynaklarla çok iş yapma hedefine odaklandıklarını belirten Başkan Yanmaz, Öncü Haber'e yaptığı değerlendirmede, bir önceki yönetimin imzaladığı protokolün ağır şartları olduğuna dikkat çekti.

Proje maliyeti olarak şartnameye 4 milyon TL gibi büyük bir rakam yazıldığını aktaran Yanmaz, ayrıca şartname gereği 'Yap-işlet-devret' modelinin de uygulanamadığını söyledi.

Henüz çalışmalarına bile başlanamayan proje alanı için her yıl 90 bin TL kira bedeli ödemek zorunda olduklarına işaret eden Yanmaz, "Belediyemizin kaynaklarını zorlamamak ve borçlanmamak için 29 yıllığına kiralanan ormanlık alanda 'Yap-işlet-devret' modelini uygulamak istedik ancak şartname buna izin vermiyor. Bu yüzden Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde projeyi iptal etme kararı aldık. Ancak yakın zamanda tekrar Şifalı Su için masaya oturacağız. Vatandaşların su almak için uğradığı bu alanı daha verimli ve daha az maliyetli bir proje ile cazibe merkezine haline dönüşmeyi hedefliyoruz." dedi.