Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, liman içinde minyatür satranç oyun alanı kurdu. Satranç da ilk turnuvayı Başkan Yanmaz ile Üniversite öğrencisi Atilla yaptı. Rakibini 15 dakikada şah-mat eden Başkan Yanmaz, rakibi Atilla’yı da güzel oyunu için tebrik etti. Yanmaz, yaptığı açıklamada, gençlerin bu tür zeka oyunları oynaması için belediye olarak her zaman destek vereceğini söyledi.

Gençlere her zaman farklı aktiviteler ile boş zamanlarını değerlendirmeleri için çalışmalarına devam edeceğini belirten Başkan Yanmaz, ”Satranç bir zeka oyunu ve çocuk yaşta öğrenilmesi İleriye dönük gençlerimizin yakın vadeli hesaplar yaparken beyninin o tarz işlemesini sağlayan bir oyun yapısına sahip. Ne kadar çok oynarsanız o kadar beyninizin geliştiğini hissedersiniz. Satranç biliyorsunuz zamanında Hindistan’da bulunmuş bir oyundur. Oradan Araplara Araplardan da bizlere ve tüm dünyaya yayılmış ve dünyanın en çok oynanan zeka oyunlarındandır.  Biz gençlerimizin geleceğe daha iyi yetişmeleri için memleketin her yerine bu tip Satranç yerler yaparak gençlerimizin boş vakitlerin de zekalarını çalıştırabilecekleri aktiviteler sunmaya devam edeceğiz.“ dedi.

Yanmaz, ”Gençlerimize daha güzel bir Akçakoca bırakabilmek için elimizden gelen bütün hizmeti sağlamaya çalışacağız. Herkesi en kalbi duygularımla selamlıyorum Allaha emanet ediyorum” ifadesini kullandı. Satranç Federasyonu Akçakoca İlçe temsilcisi Hayrettin Atban’da, Akçakoca İlçe temsilciliği olarak böyle bir fikrin oluşması için Başkanımızla karar verdik. El ele verdik çalışmayı gerçekleştirdik.“ dedi.

Desteğini hiçbir zaman esirgemediği için Belediye Başkanına teşekkür eden Yanmaz, “Daha biz daha önce de Satranç yaptık başkanımızın yine katkısı oldu. Biz düşündük salonun dışında da bu işi yapabilir miyiz diye. Sonunda parklara da yapmaya karar verdik 2 takımımız burada bir takımımız daha var. Ya Çuvallı ya da 15 Temmuz Şehitler parkına koymayı düşünüyoruz. Çocuklarımız gün içerisinde gelsinler oynasınlar, eğlensinler satranç sporunu yapsınlar diye onlar için satrancı hem salonda hem de sokağa taşımak için bir çalışma yaptık başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz.” ifadesini kullandı.