Düzce’nin denize açılan penceresi olan ve özellikle hafta sonları turist akınına uğrayan Akçakoca’da toplanmayan çöpler nedeniyle oluşan kirlilik ve koku tepkiye neden oldu.

Akçakoca-Ereğli Yolu Çayağzı mevkiindeki çöp konteynırlarından taşıp etrafa saçılan çöplere isyan eden tatilciler, Akçakoca Belediyesi’ni göreve davet etti.

Turistlerin yoğun olarak konakladığı bölgede belediyenin çöpleri toplamaması sonucu oluşan çöp yığını hem çevreyi hem de sağlığı tehdit ediyor.

Koronavirüs pandemisinin tüm dünyada etkisini sürdürmesi nedeniyle hijyene en çok ihtiyaç duyulan şu günlerde vatandaşların sık sık telefonla bilgi verdiği belediyenin ilgisizliği ‘pes’ dedirtti. Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na gelen görüntüler çöp sorununun boyutunu gözler önüne sererken, kentin imajını da zedeliyor.

TATİLCİLER KÖTÜ KOKU VE GÖRÜNTÜDEN RAHATSIZ

Günlerdir toplanmayan çöplerin oluşturduğu kokudan ve kirli görüntüden rahatsız olan tatilciler, Akçakoca Belediyesi’nin çöpleri toplamadığını ve defalarca aramalarına rağmen bir çöp kamyonu bile gönderilmediğini iddia ederken belediyenin tutumundan yakındı.

HABER: Mehmet GÜNESEN