Büyük umutlarla adım atılan 2020 yılı kimileri için kötü başladı. Akçakoca Ayazlı Mahallesi'nde kurulu bulunan Ümran Boru Fabrikası iddiaya göre bazı çalışanlarının görevine son verdi.

Akçakoca Gazetesi'nde yer alan habere göre; fabrika yönetimi, iş darlığını gerekçe gösterdiği 19 kadrolu işçinin işine son verirken, yetkili sendika olan Türk Metal Sendikası’nın konuya ilişkin fabrika yönetimiyle bir görüşme yapacağı öğrenildi.




İşten çıkartılan 19 işçiden 17’sinin Akçakocalı diğer ikisinin de Alaplılı olduğu bilgisi aktarılırken, geçmiş yıllarda fabrikada çalışan işçilerin büyük bölümünü Akçakocalılar oluştururken, sistematik işten çıkartmalar ve yeniden işe alımlarda yapılan tercihler neticesinde, Akçakocalı işçi sayısında ciddi bir düşüş yaşandığı ileri sürüldü.

Haberde şu bilgiler aktarıldı: "Fabrika yönetimi 2 yıl önce de 25 kadrolu işçiyi işten çıkartmasının ardından, 2 ay gibi bir zaman sonrasında 90 sözleşmeli işçiyi işe almıştı. Fabrika yönetiminin son yıllardaki uygulamalarına bakıldığında, kadrolu işçileri işten çıkartıp, ardından ise bir çok haktan mahrum olduğunu gösterir sözleşmelerin atına imza attırılan sözleşmeli yeni işçileri işe aldıkları görülüyor. Sendikanın ise bu günlerde tavrının ne olacağı, Türk Metal üyesi emekçilere ne ölçüde ve ne şekilde sahip çıkacağı bir başka merak konusu."