Düzce’nin başlıca sıkıntılarından olan sokak hayvanları bu kez Akçakoca Halkı’nı isyan ettirdi.



Mahalle aralarında ve ilçe merkezinde sıklıkla karşılaşılan köpeklerden bazılarının, insanlara saldırması korku dolu anlar yaşattı. Başıboş köpeklerin bisikleti ile dolaşan bir çocuğa saldırması ise yürekleri ağıza getirdi.

Park halindeki araçlara da saldıran köpeklerin, ilçede toplu halde gezindiğini gören Akçakocalılar korkudan yollarını değiştiriyor.



Köpeklerin saldırısına, uğrayan gençlerden birisi açıklama da şunları dile getirdi:

”Bu köpek daha önce bana saldırmıştı. Şimdi tekrardan saldırdı. Yoldan geçen gecen yaşlı amcaya da saldırdı. Bir an önce bu köpek için yetkililer gereğini yapsın.”,



Köpeklerin toplanması ve uygun bir yerde bakılması talebinde bulunan vatandaşlar, kendilerinin karşısında yer alan hayvan severlere de seslendi, “Çok seviyorlarsa evlerine alsınlar” çıkışında bulundu.


Öte yandan haber merkezimize ulaşan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yetkilileri, yaşanan olaya açıklık getirdi.

Köpeklerin çiftleşme dönemi olması nedeniyle topluca gezdiklerini belirten yetkililer, durumdan Akçakoca Belediyesi Veterineri Ufuk Göktaş’ı telefonla bilgilendirmek istediklerini, ancak kendileri ile ilgilenilmediğini belirtti.

Topluca dolaşan köpeklerin vatandaşı korkutmasını, belediyenin ihmali olarak nitelendiren yetkililer, Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz’ı duyarlı olmaya davet etti.

Haber: İ.İ. AYDOĞDU