"Batı Karadeniz'in İncisi" olarak bilinen Akçakoca'daki bir otelde bir araya gelen Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) yetkilileri, Düzce Üniversitesi (DÜ) akademisyenleri ile Kültür ve Turizm Müdürlükleri ile proje ortakları olan Ukrayna, Gürcistan, Bulgaristan ve Romanya'dan yaklaşık 70'den fazla turizm sektörü çalışanı turizm konusunda değerlendirmelerde bulundu.


 

"Düzce turizm alanında bir çok il ve ülkelere tanıtılıyor"

Toplantı sonrasında  açıklama yapan Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Resul Taştan, Düzce'nin turizm alanında bir çok il ve ülkelere tanıtıldığını söyledi.

Düzce Valiliği olarak Konuralp'te turizm çalışmalarının devam ettiğini belirten Taştan, şöyle konuştu:

"Karadeniz Havzasında 'Sürdürülebilir Kültür Turizminin Geliştirilmesi' konusunda değişik ülkelerden misafirlerimiz var. Düzce Valiliği'nin ortak olduğu uluslararası ortak projede bir çalıştay düzenlenmekte, projenin en önemli faydası, projenin Konuralp'te 11 evin dış cephe ve restorasyon çalışmasına zemin hazırlamasıdır. Bilindiği gibi Konuralp'te antik tiyatro kazılarımız devam etmekte, kazılarla birlikte evlerin restorasyonu kültür turizmi açısından ilimize büyük katkılar sağlayacaktır."


 

"Hepsi Düzce ilimizi tanımış oldular"

Proje kapsamında turizmcilerin 2 gün Akçakoca ilçesinde konaklayacağını ifade eden Taştan, "İllerimizin kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerini gelen misafirlerimize tanıttık. Her il kendi sunumunu yaptı. MARKA yetkilileri, Sakarya, Kocaeli, Bartın, Bolu illerinden ve ilimizden Üniversite, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, seyahat acentaları ve konuyla ilgili paydaşlar buradalar. Bu sayede hepsi Düzce ilimizi tanımış oldular, toplantımız bugün öğlen bitiyor. Öğleden sonra Konuralp'i gezdirdikten sonra misafirlerimi uğurlayacağız." diye konuştu.


 

"Proje bölge turizmi için önemli"

Düzce Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu Proje Koordinatörü Zeliha Oraloğlu da projenin bölgenin turizmi için önemli olduğunu vurguladı.
Çalışmaların yerli ve yabancı katılımcılarla sürdürüldüğünü aktaran Oraloğlu, şunları kaydetti:

"Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Bürosu ve Düzce Valiliği olarak bir çok AB Projesi yapıyoruz. Aktif bir şekilde çalışıyoruz. Turizm alanında göçmenler alanında ve farklı bir çok alanda projelerimiz var. Bu projelerimizden birisi de Karadeniz Havzasında Sürdürülebilir Kültür Turizminin Geliştirilmesi Programı'dır. Bu proje kapsamında yapmamız gereken, proje içerisinde yer alan sınır ötesi seminerimiz ve çalıştay olarak toplandık."



Toplantı, katılımcıların turizm alanındaki sorunlar, ihtiyaçlar ve çözüm önerileri hakkındaki konuşmaları ile sürüyor. (AA)