Vatandaşların son çalışmaların yanı sıra, otobüs saatleri, cenaze hizmetleri gibi genel bilgi aldığı ve e-belediye işlemlerini gerçekleştirdiği belediye sitelerinin önemi ortadayken Akçakoca Belediyesi’nin resmi internet sitesi “akcakoca.bel.tr” adresine bugün uzun süre erişim sağlanamadı.

Sitenin kapanmasına internet hizmet sağlayıcısına olan borcun ödenmemesinin sebep olduğu iddia edildi. Çalışanların işgüzarlığı nedeniyle belediye sitesinin bir süre kapanmış olması belediye başkanı Okan Yanmaz’ı ve belediyeyi rezil konuma düşürdü. Fark edilen borcun ödenmesiyle siteye erişim ancak akşamüstü sağlanabildi.

YÜKSEL YILMAZ’A ANTİPATİ BÜYÜYOR

İddiaya göre maaşını alamayan belediye çalışanları, planlı olarak ödemeyi geciktirerek belediyeyi borçlu duruma düşürdü. Başkan Yanmaz’ın yardımcı ve danışmanlarının da durumu takip etmemesi sonucu site erişime kapatıldı. Çalışanların tepkisine neden olan kişinin de belediyenin mali işler sorumlusu Yüksel Yılmaz olduğu, kendisine duyulan antipati nedeniyle istenmeyen adam haline geldiği ve belediye personelinin Yılmaz’a tepki için bilerek ve isteyerek borcu ödemediği de iddialar arasında yer alıyor.

YANMAZ: GECİKME OLDU

Belediyenin internet sitesinin eşirime kapanması rezaleti sonrası Öncü Haber’e konuşan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz erişimin kesilme nedenini, “Arkadaşlarımız paranın yatırılmasını geciktirmişler. Bir gecikme oldu. Para yatırıldı. Şu an sitede bir sıkıntı yok” sözleriyle açıkladı.