Akçakoca'da kurulum çalışmaları tamamlanan Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapmak isteyen büyük firmalar ilçenin kapısını çalmaya başladı. Holding bünyesinde çok sayıda fabrika ve firmaları bulunan Faydasıçok Grubu, Akçakoca OSB’de kurmayı planladığı fabrika için Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile bir araya geldi.
Türkiye’nin ilk 500 sanayi firması arasında yer alan ve Gebze merkezli OSB’lerde faaliyet yürüten holdingin genişleme eğiliminde olduğu, yeni yatırım bölgesi için de Akçakoca’yı tercih ettiği öğrenildi.Ereğli ve Alaplı bölgesinde yatırım yapmak üzere bölgemize gelen holding yöneticilerini ikna ederek, yatırımlarını Akçakoca’ya yönlendiren ismin ise Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nazım Pazvant olduğu öğrenildi.



Pazvant ile harita üzerinden yer bakan ve teknik konuların üzerinden geçen holding yöneticilerinin görüşmeden memnun kalarak ilçeden ayrıldıkları öğrenildi.Akçakoca OSB’nin ise süreci hızla yürütebilmesi için Bakanlık düzeyinde alınacak onay belgesi için perşembe günü Bakanlıkta bir toplantı olacağı, onay alındıktan sonra kararın bir hafta daha askıda kalacağı, ardından ise sürecin hızla fabrika kurma aşamasına doğru evrileceği öğrenildi.



2 haftalık onay süreci tamamlanır tamamlanmaz mevcutta yer isteyen 24 firmanın hazırda beklediği, bu firmaların start vermesiyle, fabrika binalarının eş zamanlı olarak kurulmaya başlayacağı da edinilen bilgiler arasında.ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant’ın, söz konusu holding yöneticileriyle yaptığı görüşme, Oda’nın sosyal medya hesabı üzerinden şu şekilde duyuruldu:
”Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet N. Pazvant Akçakoca OSB yer talebinde bulunan Hasçelik, Hasparlak, Hascometal, Grindballs, NFC İnşaat şirketler gurubu Faydasıçok Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Naci Faydasıçok, Denetim Kurulu Üyesi D.Yüksel Sinangil ile Üyelerini Odamız makamında ağırladı. Odamız Başkanı Pazvant, Akçakoca İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında geniş bilgilendirmenin ardından, Faydasıçok Holding yöneticilerinin 200 dönüm yer talebi ile 20 milyonluk yatırım ve 1000 kişilik istihdam sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.”
HABER:C.ÜSTÜNER