Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Demir ve Madeni Sanatkarlar Odası, Türkiye'yi de etkileyen koronavirüs salgınına ilişkin ortak basın açıklamas yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çin’in Wuhan kentinde başlayarak hızla yayılan ve birçok ülkeyi etkisi altına alarak küresel bir hale gelen corona virüsü vakaları son günlerde ülkemizde de görülmeye başlanmıştır. Devletimiz gerek ekonomik gerek sağlık ve gerekse güncel yaşam açısından önlem ve tedbirleri almaktadır.

Bizler Halk olarak paniğe kapılmadan, sağlık bakanlığının arz ettiği kural ve kaidelere uyarak yaşamlarımızı sürdürdüğümüz takdirde salgını en az hasarla atlatabileceğimiz kanaatindeyiz.

Şuna inanıyor ve görüyoruz ki dünyada bu süreci yöneten en iyi ülkelerden biriyiz. Sosyal medyada dolaşan ve bilgi kirliliği oluşturan bilimsel hiçbir dayanağı olmayan paylaşımlara itibar ederek hareket etmemeliyiz.

Bu bağlamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve diğer bakanlarımız, canla başla mücadele eden tüm sağlık personelimize en içten duygularımızla teşekkürlerimizi sunarız.

Bizler sivil toplum kuruluşları yetkilileri olarak devletimizin ve de esnafımızın yanında ve emrinde olduğumuzu, ülkemizin içinde bulunduğu bu zor dönemin en kısa sürede en az hasarla atlatılması için yapabileceklerimizi imkânlarımız ölçüsünde ortaya koyacağımızı belirtmek isteriz. 105 yıl önce ecdadımızın dünyaya Çanakkale’de verdiği birlik beraberlik mücadele ruhunu bizlerde göstererek bu salgının üstesinden geleceğimize yürekten inanıyoruz."