Akçakoca AK Parti İlçe Başkanı Esver Sarıoğlu, Binali Yıldırım’ın Akçakoca’yı ziyaretine ilişkin Öncü Haber’e özel konuştu:
“Son başbakanımız Binali Yıldırım, biliyorsunuz ki sosyal medyadan kampanyaya katılmıştı. Bayramın ikinci günü geldi. Vatandaşlarla bir araya geldi, esnafla ve halkla görüşerek incelemeler yaptı. Sel felaketi can ve mal kaybı yaşananları etkiledi ama Akçakoca’nın genelinde kafelerimi, otellerimiz, iş yerlerimiz hasar gördü. Sağ olsun Binali Bey geldi dertlerimizi dinledi. Bu günde isteklerimizi söyleyeceğiz. Öncelikli olarak Akçakoca esnafının tamamının kredi ve faiz ödemelerinin en az bir yıl süreyle ertelenmesini isteyeceğiz. Bu çözümlerin ticaret ve hazine bakanlıklarına doğrudan dile getirmesini rica edeceğiz. Zaten kendisi de gerekeni yapacağını söyledi ve bizleri dinledi.”

"Yıldırım'ı tekrar çağıracağız"
 
Borç ertelemeleri hakkında konuşan Sarıoğlu, sözlerini şöyle sürdü:
“Şu anda zaten SGK ödemelerinizde erteleme alabiliyorsunuz. KOSGEB’den faizsiz kredi olarak ve vergi dairelerinde ertelemeler olabiliyor. Bunlarla ilgili bayramdan sonra açıklama yapacağız şuanda tam net bir şeyler konuşmak istemiyorum. Biz istediğimiz şeyleri not ederek verdik bugün yine söyleyeceğiz. Kendisi zaten siyasetin gülen yüzü, biz de tekrar buyur edeceğiz kendisini.”
 
Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nedim İşgören, vergi dairelerine başvuru yapıldığını belirterek şöyle konuştu: 
“Bizim beklentimizi Akçakoca ilçe başkanımız iletti zaten. Bazı ödemelerin bir sene ertelenmesini isteyeceğiz. Sayın başkanımız bize yardım edecektir. Biz listemizi verdik, başkanımız iletecek zaten. SGK ve vergi dairesine de esnaf arkadaşlarımız başvuru yapıyor zaten.”

HABER: M.KADAŞ
GÖRÜNTÜ: K.ABAY