Yakın zamanda evlenecek olan, kendi imkanlarıyla aldığı çeyizi 17 Temmuz'da meydana gelen sel felaketinde sulara kapılan 22 yaşındaki Özge Dağgül'e destekler devam ediyor. Genç kızın sosyal medyadaki paylaşımını görerek yeniden alışveriş yapmasını sağlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ardından Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz da, kasım ayında düğünü olacak Özge Dağgül'e belediyenin nikah salonunu tahsis ederek destek oldu.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın eşi Nursen Yanmaz da geçtiğimiz günlerde Uğurlu Köyü'ne giderek Dağgül ailesine ziyarette bulundu. Yanmaz’a, ziyareti esnasında Belediye Meclis Üyesi Hanife Pazvant Tetik eşlik etti.

"Halkımızınkötü gününde de her zaman yanındayız"

Aileyle sohbet eden ve ihtiyaçlarını soran Nursen Yanmaz, “Sel nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımızı ziyaret ettik ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Olayın olduğu günden bu yana bizler mağduriyetin önlenmesi için duyarlı vatandaşlarımızın destekleriyle ve belediyemizin imkanları ölçüsünde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bugünde Uğurlu Köyü'ne gelerek, Özge Dağgül kızımızın ailesini ziyaret ettik. Tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Biz halkımızın sadece iyi gününde değil, kötü gününde de her zaman yanındayız. Allah daha büyük felaketlerden korusun.” ifadelerine yer verdi.

"Bizi hiç yalnız bırakmadınız"

Dağgül ailesi de, Nursen Yanmaz ve Belediye Meclis Üyesi Hanife Pazvant Tetik'e ziyaretlerinden ve gösterdiği duyarlı davranışlarından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Gerek Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın gerekse eşi Nursen Yanmaz’ın sel felaketinin yaşandığı günden bu yana kendilerini yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Toplanan yardımlar yerine ulaştı

Öte yandan Sapanca’da esnaflık yapan Akçakocalı Zehragül Yılmaz da, sosyal medyada başlattığı kampanya ile toplanan yardımları selde çeyizi sulara kapılan Özge Dağgül’e ulaştırdı. Yılmaz ayrıca Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz'ın eşi Nursen Yanmaz’la bir araya gelerek bundan sonraki süreçte de el birliği ile gerçekleştirilebilecek bazı çalışmalar konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

Haber: C. ÜSTÜNER