Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanman, merak edilenleri Öncü Haber mikrofonlarına özel anlattı. KOSGEB Genel Başkanı Cevahir Uzkurt’un düzenlediği basın açıklamasına kasti olarak katılmadıklarına dair çıkan iddialara yanıt veren Başkan Yanmaz, şöyle konuştu:
“Vallahi öyle bir şey yok. Biz o sıra mola vermiştik 5 dakika. Böyle bir şey yapmışlar ama ne maksatla yapıldığını da bilmiyorum. Katılmama gibi bir şey söz konusu değil.”
 
 
“Herkes Akçakoca için çalışıyor”

Akçakoca’da düzenlenen etkinlikler hakkında da düşüncelerini paylaşan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, yaz sezonunun başında güzel bir festivalle açılış yaptıklarını fakat yaşanan sel afeti nedeniyle sekteye uğradığını söyledi. Bu vesileyle afette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Başkan Yanmaz, şu ifadelerde bulundu:
“Senenin başında gayet güzel bir festivalle açılışı yaptık. Gayet de güzel gidiyordu. Akçakoca baya bir kalabalıklaşmaya başladı. Maalesef sel felaketi geldi ve sel felaketinde de biliyorsunuz vefat olayları oldu. Allah’tan onlara rahmet diliyoruz. Tabii cenabı Allah’ın takdiri. Yapacak bir şey yok. Ondan sonra da hızlı bir şekilde Akçakoca’ya bir takım yardımlar gelmeye başladı. Bir takım yardımların diğerleri de işte tek tek yavaş yavaş geliyor sağ olsunlar herkes elini taşın altına koydu. Herkes elinden geleni Akçakoca için yapmaya çalışıyor.”
 
“Devletimizin, hükümetimizin yardımları devam ediyor”
 
Sel felaketi sonrasında hala yaraların sarılmaya devam edildiğini vurgulayan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, şunları söyledi:
“Yaraların sarılmasına devam ediliyor. O konuda devletimizin, hükümetimizin yardımları devam ediyor. Bu konuda herkes içini müsterih etsin. Tabii aceleyle olmuyor bazı şeyler. İnsanlar bir an evvel bir şey olsun istiyorlar ama şuanda zaten yapılıyor. Evrak kısımları takip ediliyor. Onlar yerlerine ulaştığı zaman dönüşler oluyor. Onun için herkes içini müsterih tutsun.”
 
 
“Önümüzdeki sene çok farklı projeler sunacağız”

Yaz sezonuna güzel bir şekilde hazırlandıklarını ve bütün programlarını yaptıklarını, Akçakoca’yı çok farklı bir çehreye büründürmeye çalıştıklarını söyleyen Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, doğal afetlerin yaşandığını fakat afetin yapacaklarından geri bırakmayacağını vurguladı. Başkan Yanmaz, şöyle devam etti:
 
“Sonuçta biz buna azimle, kararlılıkla bir dahaki sene çok daha iyi programlayarak üzerine üzerine gideceğiz. İnşallah sayın vekillerimizin de sayesinde hükümetimizin de desteğiyle bir dahaki sene Akçakoca’ya sosyal ve kültürel bakımdan çok daha farklı şeyler sunacağız. Belediyemizin de bu konuyla ilgili tabii ki bir yapılanma içerisine girdi. Herkes, her yiğit kendine göre bir yol alır. Proje takımları oluşturuyorum. Festivalle ilgili bir dahaki sene çalışma gurupları oluşturuyorum. Bunlar vatandaşla ve halkla da istişareler yapacak. Bu sene tabii hangisinin doğru ve yanlış olduğunu ve hangisinin benimsenip benimsenmediği konusunda bir takım tecrübeler de edindik. Bunları seneye çok daha farklı bir şekilde sunacağız.”


 
“Kasım ayında ‘Hamsi Festivali’ düzenliyoruz”

Gelecek sene yaz dönemiyle ilgili görüş alışverişinde bulunarak kış aylarında hesaplamaların yapılacağının altını çizen Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Kasım ayında düzenlenecek “Hamsi Festivali”ne tüm vatandaşları davet etti. Başkan Yanmaz, şu ifadelerde bulundu:
“Ayrıca gelecek seneyle ilgili bu programlarla ilgili de insanların görüş alışverişinde bulunacağız ve kışın bunları hesaplayıp da bir daha ki seneye Allah’ın izniyle sosyal ve kültürel açıdan Akçakoca’yı çok daha farklı bir yere taşıyacağı. 15 Temmuz Parkı’nda bir takım araba şenliği düzenleyeceğiz. Akabinde de Kasım ayında hamsi festivaline hazırlığımız şuanda başlamış durumda. Bütün konularla ilgili çalışmaları arkadaşlar yürütüyor. İnşallah o da çok güzel olacak. Her bir tersliğin arkasından inşallah iyi tarafta gelecektir diye düşünüyoruz.”
 
 
 “Sokak köpekleri sorunu 1 ay içerisinde çözülecek”
 
Seçim vaatlerini yavaş yavaş gerçekleştirmeye başladıklarını söyleyen Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, büyük projeleri kısa sürede hayata geçiremediklerini fakat bu projelerin ve sözlerin yerine getirileceğini belirtti. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile sokak köpekleri konusunda istişare ettiklerini ve kendilerine yardım ettiğini belirten Başkan Yanmaz, 1 ay içerisinde sokak köpekleriyle ilgili sorunlarının giderileceğinin altını çizerken şöyle konuştu:
“Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk özlü ile de konuştuk. Sokak köpekleri sorununda bize yardımcı oldu barınakla ilgili. Çok yakında, inşallah 1 ay içerisinde de köpek sorununu Akçakoca’da hayvan haklarına sadık kalarak çözeceğiz. Bu konuda da Akçakoca herhalde rahat edecek inşallah. Biliyorsunuz bunlar 10-15 yıldır sorundu.”
 
“Boşa giden paralardan halkımız istifade etsin istedik”
 
Akçakoca’da servis otobüslerinin gece yarısına kadar hizmet vereceğini söyleyen Başkan Yanmaz, Düzce-Akçakoca arasında sefer yapan otobüslerin Değirmenağzı bölgesine kadar geleceğini belirtti. Verdikleri sözlerin hepsini tek tek yürürlüğe koyduklarını söyleyen Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, öğrencilerin belediye otobüslerine ücretsiz binebileceklerini belirtirken şöyle devam etti:
“Bayramlarda biliyorsunuz bütün otobüsleri Akçakoca tarihinde ilk defa her bayramda bedava yapıyoruz. Bunca ekonomik sıkıntıya rağmen ne yapıyoruz. Diyoruz ki burada fuzuli bir para gidiyor. Bu fuzuli para böyle gideceğine memur maaşıyla veya ekonomisi çok iyi olmayan vatandaşımızı bir şekilde istifade ettirelim. Tabii yaşadığımız bu süreç kolay bir süreç değil. Belli bir şeyleri düzene sokarken böyle bir sel felaketiyle karşılaşmış olmamız az önce söylediğim gibi bizi asla yıldırmayacak. Daha tedbirli daha akıllıca bir yaklaşımla Akçakoca’yı çok daha güzel noktalara taşıyacağız. Bundan Akçakoca’nın halkı da ilimizin halkının da emin olmasını istiyorum.”
 
“Verilen sözler tutuluyor”
 
AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun Akçakoca’nın yaralarını sarılması hususunda çok çabaladığını belirten Başkan Yanmaz, sözlerini şöyle noktaladı.
 
“AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in destekleriyle itfaiye ve vidanjör gönderildi. Hibe araçlar gelecek, geldi de. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un sözleri tek tek yerine getiriliyor. Biz yapılanlardan mutluyuz. MHP Düzce İl Başkanım İlhami Caboğlu ve milletvekilimizde bu konuyla ilgili çok çabalıyorlar çok çalışıyorlar yardımcı oluyorlar. Biz neyse ihtiyacımız onu istiyoruz. Onlar da bize yardımcı oluyorlar şaibelere gerek yok. Kimse şaibe oluşturmasın. Bir de Hamsi festivalinde bütün düzce halkını Akçakoca’ya bekliyoruz. Diğerlerini de tabi ama ilimizi ilk önce bekliyoruz.”

HABER: M.KADAŞ