Akçakoca halkının yeni devlet hastanesi binasına kavuşma hayalleri bu gidişle suya düşecek! Hem çevre yolu üzerinde olması hem de merkezi konumu nedeniyle Ketmenli Kavşağı mevkiinde yapılması kararlaştırılan hastane binası için somutlaştırılan çalışmaların Belediye Başkanı Okan Yanmaz engeline takıldığı iddia edildi.

Şu günlerde ilçede kulaktan kulağa yayılan söylentilere göre; Başkan Yanmaz, halk ile yakınları ve partililer arasında kaldı. Akçakocalılar'ın çoğunluğu ulaşımda sağlayacağı rahatlık ve kent merkezine yakınlığından dolayı Yeni Mahalle'de yapımına destek verdiği hastane için bazı çevrelerin karşı çıkması projenin yokuşa girmesine yol açtığı ileri sürüldü.

Söylentiler üzerine Başkan'ı aradık, geri dönüş alamadık!

MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel ile Başkan Yanmaz'ın kuzeni Selçuk Yanmaz'ın mevcut hastane çevresinde binalarının bulunduğu bilinirken, hastanenin Yukarı Mahalle'den Yeni Mahalle'ye taşınması sonrası eczaneler de dahil kiracıların bu binaları boşaltacağı endişesi nedeniyle protokolden geri adım atılmaya hazırlandığı söylentileri üzerine Belediye Başkanı Okan Yanmaz'a telefonla ulaşmaya çalıştık.

Ancak ne cep telefonu aramaları ne mesaj ne de özel kalemi vasıtasıyla yaptığı görüşme girişimlerinden sonuç alamadık. Akçakoca kamuoyunun da merakla akıbetinin ne yönde olacağı konusunda açıklama beklediği Akçakoca Devlet Hastanesi konusunda şimdi gözler başkanlık makamında... Bu güne kadar tartışmalı kararlarda hiçbir açıklama yapmayan Yanmaz'ın bir kent için olmazsa olmaz olan sağlık hizmeti ile ilgili bilgilendirme yapıp yapmacağını zaman gösterecek.

Protokolün detayı

Diğer taraftan geçtiğimiz yıl Akçakoca Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı arasında Yukarı Mahalle'de bulunan Akçakoca Devlet Hastanesi arazisi ile belediyeye ait Yeni Mahalle Ketmenli Kavşağı mevkiindeki 18 dönümlük arazinin takas edilmesi için ön protokol imzalanmıştı.

Devlet hastanesinin yeni hizmet binasına kavuşturulması amacıyla yapılan protokol ile Yeni Mahalle'ye 50 yataklı bir hastane inşa edilecek, mevcut hastane arazisinin 1 dönümüne Aile Hekimliği ve Halk Sağlığı Merkezi yapılacak, geri kalanı belediye tarafından değerlendirilecek. Yine Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü tarafından ilçeye kazandırılacak Ketmenli Döner Kavşağı için müteahhit noktasında yaşanan sıkıntılar yüzünden gecikme yaşandığı, kamulaştırma çalışmaları tamamlanan kavşak için ilerleyen günlerde çalışmaların başlayacağı öğrenildi. 

Haber: S.ÜNSAL