Akçakoca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından uygulanan Yaşlı Bakım Projesi kapsamında her yıl 50 yaşlıya hizmet veriliyor.  

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın yakından takip ettiği proje kapsamında, yaşlı, hasta ve düşkün vatandaşlara devlet elinin uzanması sağlanıyor.
Düzce Valiliği’nden projeye ilişkin yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi: “Akçakoca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, sosyal ve ekonomik güvenceden yoksun, bakıma muhtaç durumda olan 60 yaş ve üzeri yaşlılarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek ve gösterdiğimiz ilgi, sevgi ve şefkatle yaşlılarımızın hak ettikleri bir yaşamı sürmelerini sağlamak amacıyla “Yaşlılara Evde Bakım Projesi” devam etmektedir.



Uygulanan proje ile yaşlılarımız periyodik olarak evlerinde ziyaret edilmekte olup; çamaşır, bulaşık, ütü, yemek, banyo vb. temel ve kişisel ihtiyaçları karşılanmaktadır. Proje kapsamında, Akçakoca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde yaşlılarımıza hizmet vermek için istihdam edilen, 1 erkek ve 3 kadın olmak üzere toplam 4 personel ile her yıl 50 yaşlı ve yalnız yaşayan vatandaşımıza evlerinde temizlik ve bakım hizmeti verilmektedir.”