Düzce'nin yaz turizminde gözde adresi olan Akçakoca’da trafiği rahatlatmak amacıyla İlçe Trafik Komisyonu tarafından yeni kararlar uygulamaya kondu.

Geçtiğimiz günlerde Kaymakam Yasin Öztürk başkanlığında yapılan komisyon toplantısında belediye, emniyet, jandarma, milli eğitim ve karayolları temsilcileri de hazır bulundu. Kent merkezindeki trafik akışı ile yoğunluk yaşanan cadde ve sokakları mercek altına alan komisyon, bazı sokaklarda yeni uygulamaya geçme konusunda görüş birliğine vardı.

Bu doğrultuda her yaz binlerce yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Akçakoca’da, İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Sağlık Sokak ve Hasan Kahya Sokak'ta trafik komisyonu kararı ile tek yön uygulaması başladı.

İstanbul Caddesi’nin oldukça yoğun olması ve zaman zaman trafik yoğunluğu nedeniyle sürücülerin karşı karşıya gelmesi nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Büro Amirliği ve Akçakoca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptığı düzenlemeler ile yolun tek yön olarak hizmet vermesini sağladı.

Söz konusu yola sadece giriş yapacak olan araçlar aynı yoldan çıkış yapamayacak. Uygulama özellikle bu cadde üzerinde bulunan esnafları ve vatandaşı memnun ederken buna benzer çalışmaların başka noktalarda da devam edeceği öğrenildi.

Haber: H. DURNA