Akçakoca Belediye Meclisi tarafından 1 Şubat 2017 tarihli oturumda alınan karara göre, ilçedeki küçük esnafın korunması gerekçesiyle market zincirlerinin açılmasına kısıtlama getirilmişti.

Dönemin Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin başkanlık ettiği meclis tarafından alınan kısıtlama kararını yeni Belediye Başkanı Okan Yanmaz dikkate almayarak, zincir marketlerin açılmasına izin verdi.



Yanmaz’ın seçim sürecinde söz verdiği ileri sürülen kişiler, zaman kaybetmeksizin zincir market şubelerini açtı. Osmaniye Mahallesi ve Yeni Mahalle’de açılmasına izin verilen 2 zincir market şubesine ise ilçenin küçük esnafı tepkili.

Süpermarket açılmasına kısıtlama kararıyla kendilerinin bir nebze de olsa korunduğunu belirten ilçe esnafı, yanıbaşlarına açılan zincir marketler nedeniyle kapanmak zorunda kalacaklarını ifade etti.



"Makam koltuğunu ısıtmadan süpermarketlere yol verdi"

Esnaf temsilcileri, çiçeği burnunda belediye başkanının henüz oturduğu makam koltuğunu ısıtmadan süpermarketlere yol verdiğini belirtirken, milli ve yerli söylemleriyle koltuğa oturanların ilk işinin büyük sermaye gruplarının çıkarına hizmet etmek olduğunu vurguladı.

Esnaf temsilcileri, bu hızla daha çok zincir marketin açılma tehlikesinin olduğunu ve böyle devam ederse yerli esnafın kepenk indirmek zorunda kalacağına dikkat çekti.



Seçim öncesi verilen sözler tutuluyor

İlçe esnafı, Okan Yanmaz’ın seçimlerden önce çalışma yaptığı yerlerde bazı çevrelere verdiği sözleri şimdi yerine getirdiğini, seçim kazanmak için verilen vaatler nedeniyle Akçakoca’nın yüzlerce esnafının süpermarket sahiplerine yem edildiğini ifade ediyor.