Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın başkanlığında kasım ayı meclis toplantısı, belediye meclis salonunda yapıldı. Meclis toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Akçakoca Belediye Meclisi Kasım ayı toplantılarını tamamladı. İmar Planı değişiklik taleplerinin ağırlıklı olarak ele alındığı toplantıda Akçakoca Belediyesi’nin 29 yıllığına orman işletmeden kiraladığı Şifalı Su mesire yerinin yatırım ve işletmesinin belediye şirketi ABİTAŞ'a verilmesi kararlaştırıldı. 


Belediye Meclis toplantısında belediyenin 2020 yılı mali bütçe konusu da görüşüldü. Buna ilişkin konu meclis üyelerine aktarıldı ve plan bütçe komisyonunda değerlendirildi. Toplantıda Akçakoca Belediyesi Kent Estetik Kurulu'nun yapısı da ele alındı. Alınan karara göre kent estetik kurulunun yönetmeliklerinde değişiklik yapılması öngörüldü. Meclis son olarak imar planı değişiklik taleplerini görüştü. Bu bölümde özellikle atıl durumda bulunan parsellere ilişkin konular ele alındı.
29 yıllığına belediyenin olmuştu

Öte yandan 2017 yılının şubat ayında Akçakoca Belediye Başkanlığı ile Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Şifalı Su ve bölgesine kapsayan 50 dönümlük orman alanı 29 yıllığına Akçakoca Belediyesi’ne kiralanmıştı. Dönemin Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici konu ile ilgili yaptığı açıklamada, insanların sadece su almak için durduğu mevkide çok amaçlı bir proje uygulanacağını ve buraya sadece su almak için uğranılan bir konumdan çıkarılacağını belirterek, “Vatandaşlarımız buraya geldiklerinde sadece su ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayacak kahvaltı ve diğer ihtiyaçlarının tamamına cevap verecek bir konuma getireceğiz. Yol üstü hizmet anlamında bir kalite getireceğiz. Bu işin sonuçlanmasında emeği geçen başta sayın bakanımız olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Projenin hayata geçmesiyle bölge cazibe merkezine dönüşecek. 50 dönümlük bir alanı yılda 20 bin kira bedeli ile 29 yıllığına kiraladık.” demişti.