Düzce il merkezinde olduğu gibi Muhtarlar Günü, Akçakoca’da düzenlenen bir törenle kutlandı.

Akçakoca Hükümet Konağı önünde yapılan törene Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztaş, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar katıldı.
Tören, Akçakoca Muhtarlar Derneği Başkanı Rıdvan Acat ve yönetim kurulu üyelerinin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye davet edilen Dernek Başkanı Rıdvan Acat günün önemine dair bir konuşma yaptı.

Akçakoca Muhtarlar Derneği Başkanı Rıdvan Acat, konuşmasında ülkenin şu an içinde bulunduğu ekonomik duruma ve muhtarların sorunlarına değinerek başladı.
Sorunların çözümleri konusunda yapılacak çalışmaları dile getiren Başkan Acat, konuşmasında ayrıca Türk ordusuna Suriye’de gerçekleştirdiği harekat için başarılar diledi.

Konuşmanın ardından tören sona ererken, devamında konuklarla birlikte Muhtarlar Derneği Lokali’ne geçildi. Burada konuklara çeşitli ikramlar yapılırken günün önemine yönelik ve muhtarların genel sorunlarına dair sohbetler yapıldı.
HABER:C.ÜSTÜNER