Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’a özel açıklamalarda bulundu. Sadullah Ünsal’ın sorularını yanıtlayan Başkan Yanmaz, gündeme dair düşüncelerini paylaştı.

“Yıldırım’ın gelişiyle otellerimiz doldu”

Binali Yıldırım’ın Akçakoca’yı ziyaretini değerlendiren Başkan Yanmaz, şöyle konuştu:

“Sayın Başbakanımız biliyorsunuz dün ve bugün buradaydı Kendisinin gelmesi ve medyada buraya geleceği haberiyle Akçakoca’da otellerin doluluk oranında büyük oranda artış oldu, hareketlenme oldu memlekette. Sağ olsun kendi esnafları da gezdi. Sel felaketinin gerçekleştiği bölgelere de ziyaretlerde bulundu, esnafların ve insanların dertlerini dinledi. Sağ olsun kendisinin bize çok fazla katma değeri oldu. Belediye ile ilgili olan mevzuları kendisine birebirde hem dosya halinde hem de sözlü olarak kendisine sunduk. Kendisi de bunları halledeceğinin sözünü vererek bizden ayrıldı. Bizim acılarımızın üzerine ziyareti bayram çok büyük bir katma değer ve moral oldu. Kendisine de teşekkür ediyoruz Akçakoca halkı olarak.”
     

                                 
“Yıldırım, bizzat ilgileneceğini söyledi”

“Yapılan görüşmelerde ziyaretlerde Akçakoca Belediyesi ve Akçakoca halkına verilen bir söz var mı? Siz özellikle ne talep ettiniz?” soruları üzerine Başkan Yanmaz, şu ifadelerde bulundu:

“Okan Yanmaz: Şimdi biliyorsunuz belediyenin garajlarıyla ilgili selde çok büyük sıkıntı oldu. Bir de Değirmenağzı 15 Temmuz Şehitler Parkı yeni ödemesi başlayan bir park aşağı yukarı 30 milyon liraya mal olmuş bir park burasıda en az %50 - %70 civarında hasar gördü. İşte bunların borçlarının ertelenmesi, silinmesi veya yapılanmasıyla ilgili 3 seçenekli taleplerde bulunduk. Sağ olsun bizzat kendisi bu konu hakkında ilgileneceğini söyledi. Biliyorsunuz Akçakoca Belediye’sinin sadece bunlar değil selde çok büyük hasar gördü. Bir tanesi neredeyse haşat denecek seviyeye geldi. Bizzat ilgileneceğinin sözünü verdi.”
 


“AK Partili vekillerimiz bizimle ilgilendiler”

Sadullah Ünsal’ın “Cumhur İttifakı’nın bir belediye başkanı olarak iktidar olan ortağınızdan ilgi alakayı gerektiği gibi görebildiniz mi?” sorusuna AK Partili milletvekillerinin ilgilendiklerini söylerken, şöyle konuştu:
“Kesinlikle Milletvekilimiz Ayşe Keşir olsun, Fahir Çakır vekilimiz olsun kendi vekilimiz zaten ilgileniyor. O her zaman bizim yanımızda ama Ayşe Keşir hanımefendi en başından beri oldukça bizim için mücadele veren birisi oldu. Başbakanımızın da buraya gelmesinde en fazla etkisi olan kişi oldu. Hem yerinde görsün hem de Akçakoca’ya bir moral olsun diye. Tabi ki hem Düzce Belediye Başkanımız hem de eski bakanımız Faruk Bey ilk günden beri araç yardımı bakımında yalnız bırakmadı ne araç bakımından ne de insan yardımı bakımından. Ne istiyorsak sağ olsun o günden bu güne kadar bizi taşıdı. Tabi ki de onunda sınırları var onlarda ellerini taşın altına koyduklarını bize karşı gösterdiler ve bizde bunlardan çok memnunuz. Daha da fazlasını yapacaklarından eminiz. Faruk Bey’e de ayriyeten çok teşekkür ediyorum. Hiçbir şeyi ikiletmeden yardımcı oldu ve sonuna kadar destek verdi. Gece yarına kadar destek verdi ve şuan bile desteği devam ediyor.”
 
 

“Faruk Özlü, her konuda derman olmaya çalışıyor”

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’den beklentilerinin sorulması üzerine Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, şunları söyledi:

“ Çöp arabamız bayramda yoktu. İki tane çöp arabası yolladı. Otobüsümüz yok. Düzce Belediyesi 2-3 tane yolladı ama onlar 15 metre olduğu için Akçakoca Merkeze sığmadı. Hendek Belediyesi’nden aldık. Hendek Belediye Başkanı yardım etti. Aklınıza gelebilecek her hangi bir sorun için Faruk Bey bize derman olmaya çalışıyor.”
 


“Cumartesi ve Pazar günleri Akçakoca’ya gelin”

Kurban Bayramı hakkında Düzceliler ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına mesaj gönderen Başkan Yanmaz, şunları ifade etti:

“Bütün Düzcelileri ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını öncelikle kutlarım. Özellikle Düzceli kardeşlerimizden Cumartesi ve Pazar günleri de olsa başka yerlere gitmek yerine yaz sonuna kadar Akçakoca’ya gelmeyi tercih ederlerse çok daha seviniriz. Zaten geliyorlar ama biraz daha gelmeye çalışırlarsa buradaki esnafa da kışa girmeden önce büyük destek olurlar.”
 


“Akçakoca pahalı değil”

Akçakoca’nın başka yerlere göre daha pahalı olduğu konusundaki söylentiler hakkında da yorumlarda bulunan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, sözlerini şöyle noktaladı:

“Şimdi fiyat konusunu herkes öyle söylüyor ama  burada oturduğumuz yerde çay 2 TL büyük bardakta herhalde normaldir. Abartılı birkaç yer mevcut. Oralardaki fiyata bakarak tüm Akçakoca’da esnafını da suçlamak doğru değil. Bence ideal yani. Diğer yazlık bölgelerle de karşılaştırıyoruz bizimki yine onlara göre düşük. Daha düşük olmasını vatandaş tabi ister ama şartlar belli, ekonomimiz belli. Akçakoca’nın ekonomisi bitik, bir hareket vermeye çalıştık. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız da fındığı erken açıklayarak TMO’nun da erken almasını sağlayarak 15.5TL civarında alımlar başladı. Bunlar inşallah Akçakoca’nın ekonomisi kış dönemini atlatacak seviyeye getirecek.”

HABER: M.KADAŞ