Barbaros Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Bedirhan Solak, ileri derecede görme engeline rağmen hem derslerinde başarılı, hem de arkadaşları tarafından sevilen, sınıfında ve okulda davranışlarıyla örnek olan bir öğrenci.
Bedirhan’ın eğitim hayatını kolaylıkla sürdürmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan anne ve babası, bu özellikleri nedeniyle okul öğretmenleri tarafından onur belgesi ile taltif edildi.


Aile ile yapılan sohbet sırasında, okul idaresi adına yapılan konuşmalarda, Bedirhan’ın başarısına yapılan vurgu kadar, onun arkasında dimdik duran ailesinin örnek teşkil eden davranışlarına da atıf yapıldı.


Bedirhan’ın babası olan Ali Fuat Solak gündelik işlerde çalışırken annesi Emel Solak’ın ise ev hanımı olduğu öğrenildi.
İleri derecede görme engeli bulunan Bedirhan’ın daha iyi şartlarda eğitim alması ve başarılı olması için, ilk günden itibaren tamamen kendi imkanlarıyla okula ve hafta sonları da destekleme ve yetiştirme kurslarına getirip götüren ailenin yaptığı fedakarlık, örnek bir ebeveyn davranışı olarak kabul edilirken, ailenin bu fedakarlığı nedeniyle, tüm olumsuz hava şartlarına rağmen Bedirhan’ın hiç devamsızlık yapmadığının altı çizildi.


Okulun idareci ve öğretmenleri de Bedirhan’ın anne ve babasının yapmış olduğu özveri ve fedakarlığın Akçakoca'da örnek teşkil edeceğini düşünerek, karne töreni sonrasında anne babayı onore etmek istedi.
Bu durumdan haberdar olan Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk de programında olmamasına rağmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Dilek ile birlikte karne törenine katıldı.
Törenin ardından genç Bedirhan ve ailesiyle tanışan Kaymakam Öztürk kendilerine hediyeler takdim etti.
Kaymakam Öztürk yaptığı açıklamada ise, bu takdire şayan davranışın örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu.