Akçakoca ilçesinde yaşanan heyelan ve sel afeti sonrasında Akçakoca halkı temiz su sıkıntısı çekmişti.

Eczacı Ahmet Özbakır ise bu konuya dikkat çekmek için Yeni Akçakoca Gazetesi’nde bir yazı yayımladı.

Özbakır, Akçakoca eski Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu’nun görev yaptığı dönemde Akçakoca ilçesine 100 yıl yetecek içme suyu sağlayacak Sarıyayla Barajı’na dikkat çekti.

Akçakoca Orman İşletmesi tarafından baraj çevresindeki orman içi toprak yollarının açılması ardından bu yollardaki toprağın baraja aktığını belirtti.

İçme suyu sorunun giderilmesi ve bir daha yaşanmaması için Sarıyayla Barajı çevresinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 1. Derece koruma alanı ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan Özbakır tasdik çağrısında bulundu. 



‘Yöneticiler olarak Akçakoca Halkı’na karşı sorumludur’

Yeni Akçakoca Gazetesi yazarı Eczacı Ahmet Özbakır’ın yayımladığı yazıda şu ifadelerde bulundu:

“Sel afeti ile ilçemizde musluklarımızdan çamurlu su akmaktadır.

Sayın Nazmi Çiloğlu belediye başkanlığı döneminde özverili çalışmaları ile ilçemize 100 yıl yetecek içme suyu sağlayacak Sarıyayla Barajını gerçekleştirmiştir.

Baraj çevresinde Akçakoca Orman İşletmesi ağaç kesimi için, orman içi toprak yollar açtığı için, yağmurla beraber bu yollardaki toprak baraja akmaktadır.

Akçakoca ilçe Hıfsıhha Kurulu acilen Sarıyayla Baraj çevresini, ilçe içme suyu temin etme alanı olduğu için 1. Derece koruma alanı ilan etmeli ve Tarım Orman Bakanlığı’ndan tasdik ettirmelidir.

Bu konuda başta ilçe kaymakamı, belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, siyasi parti, sivil toplum örgütlerine ve tabii Akçakoca basını konuyu hassasiyetle takip etmelidir. Yöneticiler olarak Akçakoca Halkı’na karşı sorumludur"

Haber: H.DURNA