18 Temmuz’da Akçakoca’yı derinden sarsan sel afetinin verdiği büyük zararlardan biri de Akçakoca’nın birçok köylerine ulaşımın sağlandığı Arabacı köyü köprüsünün yıkılması oldu. 

Selin yıktığı köprüde incelemeler yapan Devlet yetkilileri, köprünün bir an önce yapılacağını ifade etmişler, Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu da konunun her düzeyde takipçisi olduğunu, köprünün yapımının bir ay içinde tamamlanacağını söylemişti. 

Çay köprüsünün yıkılmasının ardından özellikle fındık hasadı dönemine girilen şu günlerde bölgede araç ve insan sayısı ve hareketliliği artınca, karşıdan karşıya dereyi kullanarak geçmek zorunda kalan vatandaşlar da tepkilerini yükseltmeye başladı.

Arabacı köyü sakinlerinden İlhan Denizgez de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, bu tepkiyi veren ve yetkilileri göreve çağıran bir metin kaleme aldı.

Diğer yandan AK Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, konuyla ilgili olarak sorduğumuz  soruya verdiği cevapta, köprü yapımının sıkı takipçisi olduğunu söyledi. 



Sarıoğlu ayrıca, yarın (Cuma) ekiplerle birlikte köye çıkılacağını ve ilk çalışmaların başlatılacağı  sözünü de verdi. (AkçakocaGazetesi)