Çuhallı çarşısında başlayan yürüyüşe Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, Akçakoca İlçe Sağlık Müdürü Numan Çabuk, Akçakoca Devlet Hastanesi idarecileri, sağlık personelleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.



"Sağlıklı Yaşam Durağı" açıldı

Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüş, burada önceden hazırlanan "Sağlıklı Yaşam Durağı" açılışıyla son buldu.

Burada bir konuşma yapan Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, "Dünya Kalp Günü" dolayısıyla farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

"Sağlıklı Yaşam Durağı" olarak adlandırdıkları durakları, geliştirilen projeyle kurduklarını vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu: "Vatandaşlarımıza kalp sağlığını daha iyi lanse edebilmek, duyurabilmek amacıyla böyle bir girişimde bulunduk. İlçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bu tür etkinliklerin değişik bakanlıklarımız nezdinde de çoğaltılarak farklılaştırılması üzerinde duracağız."



"Farkındalık oluşturalım istedik"

İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz da şunları kaydetti:

"Dünya Kalp Günü dolayısıyla farkındalık oluşturalım istedik. Düzce kalpten gitmesin ve insanlarımız öncelikle sağlıklı yaşama önem versinler, kronik hastalıklardan uzak dursunlar, sağlıklı yaşasınlar, sağlıklı beslensinler. Sağlığın kıymetini hasta olmadan önce anlasınlar istediğimiz için böyle bir organizasyon yaptık. Herkese sağlıklı hayatlar diliyorum."



Koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak için...

Akçakoca İlçe Sağlık Müdürü Numan Çabuk ise basın mensuplarının sorularını yanıtlarken şunları söyledi:
"Dünyada ve ülkemizde yaşamı tehdit eden sağlık sorunları arasında ilk sırada yer alan “Kalp ve Damar Hastalıkları”na dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı sağlamak amacıyla her yıl 29 Eylül “Dünya Kalp Günü” olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde 2013 yılında ölen her 5 kişiden ikisinin kalp-damar hastalığına bağlı nedenlerden öldüğü görülmektedir. Sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün ve alkol kullanımı gibi risk faktörleri koroner kalp hastalıklarını tetikliyor. Sağlıksız beslenme ve yetersiz fiziksel aktivite etkisiyle bireylerde kan basıncında yükselme, kan şekeri yüksekliği, kan lipidlerinde yükselme, fazla kilo veya obezite görülüyor. Kalp damar hastalıklarına dikkat çekmek, bu hastalıkların sebepleri arasında yer alan hareketsiz yaşam etkenini ortadan kaldırmak amacıyla bir başlangıç yapmak için yürüyoruz. Ayrıca kalp damar hastalıkları gibi diğer hastalıkların da önlenmesinde büyük önem arz eden koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak, bu konuda yürütülen çalışmaları daha görünür kılarak daha fazla kişinin bu hizmetlerden faydalanmasını sağlamak amacıyla “Sağlıklı Yaşam Durağı"nın açılışını yaptık.”

Haber: C.ÜSTÜNER