Turizm sektörünün kalbinin attığı kentlerde, yaza hazırlık koronavirüs salgınının gölgesinde devam ediyor. Haziran ayında pandeminin sona ermesi umuduyla süren hazırlıklar Akçakoca’da da hız kazandı.

Yıllardır turizm pastasından hak ettiği payı alamayan Akçakoca’nın artık turist çeken bir kent olmasını isteyen Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, bu hedefine adım adım yaklaşmak için kolları göreve başlar başlamaz sıvadı.

Akdeniz ve Ege bölgelerinin vazgeçilmezleri gezi teknesi ve ATV araçlarının Akçakoca’da da yaz sezonunda hizmet vermesini isteyen Başkan Yanmaz, bu doğrultuda söz konusu talepleri belediye meclisi gündemine taşımıştı. İstanbul ve Ankara gibi iki metropol şehrin arasındaki Akçakoca’nın alternatif değil gözde deniz turizmi adresi olmasını isteyen Başkan Okan Yanmaz,  bunun için plajlarda her ayrıntıyı dikkatle ele alıyor. Plajların sahil kentine yakışır şekilde halka ve turistlere hizmet vermesini isteyen Yanmaz, tüm eksikliklerin giderilmesi için talimat verdi. Bu kapsamda rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra plajlarda halkın taleplerine yönelik düzenlemeler de yapılacağı öğrenildi.

Kentin iki yanına kadınlar tuvaleti

Öte yandan Akçakoca Belediyesi tarafından ilçenin iki tarafına iki yeni tuvalet binası yapıldı.

Tuvaletlerden biri Çuhallı Çarşısı’na bir diğeri de Merkez Camii karşısına kurulurken, hızla yürütülen çalışmaların birkaç gün içinde tamamlanacağı ve tuvaletlerin faal hale getirileceği öğrenildi.

2 yeni tuvalet binasının da tamamen kadınların kullanacağı tuvaletler olacağı öğrenilirken, ücretsiz olacak tuvaletler aracılığıyla, kadınların ihtiyaç duydukları bir alandaki eksiklik de giderilmiş olacak.