Akçakoca Belediyesi’nin aldığı kararla, belediyenin bazı birimlerinin 2010 yılında yasal mirasçıları tarafından Akçakoca Belediyesine “Akçakoca Bekir Özkök Kültür ve Sanat Evi” olarak bağışlanan tarihi binaya taşınması kararına yasal mirasçıdan tepki geldi.

“Binayı Belediyenin elinden alarak Kültür Bakanlığı’na devredebiliriz”

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Yasal Mirasçı Dr. Fikret Özkök, bu kararın yanlış olduğunu vurguladı. “Böyle bir şey Dünyanın hiçbir yerinden olamaz” diyen Özkök, binayı Akçakoca Belediyesinin elinden alarak, Kültür Bakanlığı’na devredebileceklerini söyledi.

“Bina hiçbir birime devredilemez”

Binanın Belediyeye ait hiçbir birimine verilemeyeceğini kaydeden Özkök, “Bu konuşulacak bir mevzu bile değil. Böyle bir şey dünyanın hiçbir yerinde olmaz. Bizim  Kültür ve Sanat evimiz, ama bu değil zabıta belediyenin hiçbir birimi oraya el atamaz. Belediye belki büyük geliyor, onunda çaresi var. Belki istemiyorlarsa değiştirebiliriz. Mesela Kültür Bakanlığına veririz. Bizim kontratımız değiştirilemez. Değiştirilirse benim hiç istemediğim bir şeyler olur. Ama seçilenleri atananları ben çocukluğumdan beri seven, sayan bir insanım. Bir başkasına, bir başka birime verilemez. Olmaz! Belki adli yollara da girmek mümkün olabilir. Ama öyle bir şeye inşallah gerek kalmayacaktır” diye konuştu.