Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk ile Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve eşi Umut Işığı Birimi Koordinatörü Nursen Yanmaz, Anneler Günü münasebetiyle bir asır yaşında olan annelere ve şehit annelerine ziyaret gerçekleştirdi. Özellikle 100 yaş ve üzeri annelere gerçekleşen ziyaretler ilginç diyaloglara sahne oldu. Anneler Günü ziyaretlerinin ilki Şerife Gülen’e yapıldı. 99 yaşındaki Şerife nineye çiçeklerini Nursen Yanmaz takdim etti.

Şerife nine nasihatta bulundu

Şerife nine, bir isteğinin olup olmadığını soran Kaymakam Öztürk ve Başkan Yanmaz’a “Bu dünyada iyi başkanlık ve kaymakamlık yaparsanız ahirette de iyi başkan, iyi kaymakam olursunuz.” dedi.

Yerel yöneticilerimizin ikinci ziyaret adresi ise Hatice Rabiye Karayel’e oldu.

100 yaşında olan asırlık çınar Hatice Rabiye nineye de çiçeklerini Nursen Yanmaz takdim etti.

Burada da ev halkıyla bir süre sohbet eden yerel idareciler, daha sonra diğer asırlık ninelerden Hatice Turanlı ve Nazmiye Özdemir’e bir ziyaret gerçekleştirerek Anneler Günü’nü kutladı.

Kaymakam Öztürk, Başkan Yanmaz ve Korodinatör Nursen Yanmaz’ın son ziyaretleri ise Akçakoca’nın Cerablus şehidi Ercan Çelik’in baba evine oldu. Şehidin ailesinin kapısına giden yöneticiler, burada şehidimizin annesi Şehrinaz Çelik’e çiçek takdim edip Anneler Günü’nü tebrik ettiler.