Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, makam odasına koydurttuğu pano üzerinden kendisine iş takip sistemi kurdu.

Yapılacak olan işleri sırasına göre panoya listeleyen Yanmaz, biten işleri panodan sildirip arşive ekletiyor.



Makam odasındaki değişiklikle ilgili olarak konuşan Başkan Yanmaz, okul hayatında da iş hayatında da hep bir tahta kullandığını, o tahtaya notlarını ya da ilk yapacağı şeyleri yazıp takip ettiğini söyledi.

"Ama bunun farklı bir özelliği var. Burada gezerken bile aklıma bir şey geliyor hemen yazabiliyorum” diyen Başkan Yanmaz, "Söz uçar yazı kalır felsefesiyle hareket ediyorum. Hayatımda da şöyle bir felsefem vardır, genç yaşlarda da söylerdim: Eğer insanoğlunun hafızası yetseydi insanlar yazıyı icat etmezdi. Onun için gündüz burada, akşamları da başkan yardımcılarımla konuşurken ortaya çıkan bazı notları buraya işliyorum. Daha sonra da bunları programlatarak hangisini daha önce yapacağız, hangisini daha sonraya bırakacağız, bunları planlıyoruz. Yani, işler devamlı gözümüzün önünde bulunsun diye böyle bir yol izliyorum." dedi.

Başkan Yanmaz, konuşmasının devamında şunları söyledi:
"Tahtaya yazılan proje bitmeden tahtadan silinmez. Buradan silinen artık yapım aşamasına geçer. O aşamada da ben bizzat yerine gidip kontrol ettikten sonra tahtadan silinir ve arşive geçirilir. Bugüne kadar çok sayıda silinen var. Burada gördüğünüz 80 civarında işin yüzde 90’ı Yaz’a kadar bitmiş olacak."