Okulların açıldığı ilk gün bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Düzce'ye gelen Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Dr. Sadri Şensoy, il merkezinde bulunan Bilgi Ortaokulu'nda düzenlenen İlköğretim Haftası kutlamaları sonrası rotasını Akçakoca'ya çevirdi.

Akçakoca Öğretmenevi ziyaretinin ardından Bahaettin Güçlü Ortaokulu'nu gezen Şensoy, okulun konferans salonunda öğretmenlere yönelik bir konuşma yaptı.

Şensoy yaptığı konuşmada, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk'e ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer'e ve öğretmenlere yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Anne tarafı Akçakocalı

Anne vatanı olduğu için Akçakoca’nın kendisi için ayrı ayrı özelliği olduğunu vurgulayan Şensoy, "Okulların açılmasıyla tüm genel müdürler mutlaka bir ile gitsin dediler. Sel felaketi geçirmiş ilçemize öncelikle geçmiş olsun diyorum. Gideyim göreyim, yapabileceğim bir şey var mı? destek olabileceğim bir şey var mı diye onu öğrenmek istedim. Bizzat yerinde görmek istedim. Burada gördüklerimizi Ankara’da genel müdürlere iletiyoruz." dedi.

"Selden etkilendiği için yardım edeceğiz"

17-18 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel ve toprak kaymasından Akçakoca'nın etkilendiğini anımsatan Şensoy, “Çalıştaylarımızı Akçakoca’ya yönlendirmeye çalışacağım. En azından Türkiye genelindeki öğretmenlerin bu güzel Akçakoca’ya gelmesini ve görmesini istiyorum. Geldiklerinde tekrardan gelirler diye düşünüyorum. Elimizden geldiği kadar Akçakoca’ya destek olmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Dr. Sadri Şensoy'un konuşmasının ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer de okullardaki öğrenci ve öğretmen sayıları ile sel felaketinde Akçakoca’nın yaşadığı sıkıntıları anlattı. Kapsamlı değerlendirmelerin yapıldığı görüşmenin sonunda Şensoy'a günün anısına hediyeyi Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk takdim etti.

Haber: C. ÜSTÜNER