Düzce Terminali'nde de şikayetlere konu olan turnike sisteminden Akçakoca Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali, Başkan Okan Yanmaz'ın talimatıyla kurtuldu.Terminal tuvaletinin giriş kapısı adeta bir cezaevi giriş kapısını andırıyordu. Turnike vatandaşların şikayetine çokça konu olmuştu. Turnikenin metal parayla çalışması, kapıda bir görevlinin olmaması, yolcuları zora sokuyordu.
Tuvaleti kullanmak isteyen vatandaşların içeri girebilmesi için metal 1 lirayı 7 saniye gibi çok kısa bir sürede hazneye atması gerekiyordu. O an için üzerinde bozuk parası olmayan vatandaş tuvaletin içine giremediği gibi, bir görevlinin olmaması nedeniyle kimseye derdini de anlatamıyordu.


Türkiye’nin birçok yerinde dinlenme tesislerinde tuvaletler ücretsizken, parası olduğu halde vatandaşlar Akçakoca’daki tuvaleti kullanamıyordu.
Özellikle kadın ve çocuk yolcular için dayanılmaz bir eziyete dönüşen tuvalete giriş sorununun çözümü için vatandaşlar, belediye yönetiminden adım beklemişti.
Beklenen hamle Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz'dan geldi. Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın direktifiyle bu saçma uygulamaya son verilirken, turnike yerinden sökülerek yerine kapı kondu. Üstelik yeni uygulama tamamen ücretsiz olacak.Vatandaşlar, terminal tuvaletini halkın rahatlıkla ve ücretsiz olarak kullanımına sokan Belediye Başkanı Okan Yanmaz’a teşekkür etti.Öte yandan Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde 2 TL ücret karşılığında giriş yapılan turnike sistemi de vatandaşların tepkisini çekmişti.
HABER:C.ÜSTÜNER