Tahirli Plajı Sarıkayalar mevkisinde gezintiye çıkanlar, sahil kenarında mekanizma ve kabloları olan cismi fark etmişti.

İhbar üzerine olay yerine gelen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, durumu Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirirken, incelemede cismin, deniz mayını tetikleyicisi olduğu belirlenmiş ve Jandarma ekiplerince çevrede güvenlik önlemi alınmıştı. Düzce Emniyet Müdürlüğünde görevli bomba imha uzmanları, tetikleyiciyi inceleyerek kontrollü şekilde imha etti.

Cismi ilk fark edenlerden Servet Dağaşan, yaptığı açıklamada, denizde yüzdükleri sırada çocukların top zannettikleri cismi bulduğunu söyledi. Cismin kumların arasından küçük bir parçasının göründüğünü belirten Dağaşan, "Plastik topa benziyor, kardeşim bulunduğu yerden çıkardı. Üzerinde vidalar ve mekanizmalar olunca 'Dokunma!' dedim. Polisi aradık. Ekipler gelip güvenlik önlemi aldı. Top mermisi olduğunu düşündük, mayın tetikleyicisi dediler." ifadelerini kullandı.

Sahile vuran varilde inceleme

Bu arada, kadınlar plajına denize girmek için gelenler, buldukları varilden şüphelenerek durumu yetkililere bildirmişti. Olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Akçakoca Belediyesi ekipleri bölgede önlem alırken, varil, AFAD ekiplerince incelemek üzere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne götürüldü.