Akçakoca’da turizmi canlandırmak için Akçakoca Belediyesi tarafından alınan Katamaran Gezi teknesinin tanıtımı için dün akşam kokteyl düzenlendi. Kokteylde konuşan Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Katamaran’ın 400 kişilik olduğu ve Akçakoca turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

“KATAMARAN BELEDİYEYE 3 MİLYONA MAL OLDU”

Kokteylde Öncü Haber Muhabirinin sorularını yanıtlayan Yanmaz, Katamaran’ın Belediye 3 Milyona mal edildiği ifade ederek, “Gemimiz Akçakoca Belediyesi’ne 3 milyon 250 bin liraya mal oldu. Ama gemiyi isterseniz ben şirket olarak alırım. 4 buçuk milyon lira yarın sabah veririm. Çünkü verenler var. Tekrar geriye istiyorlar gemiyi çünkü bu gemi gerçekten özellikli bir gemi, aranan bir gemi, orada da biz bu gemiyi aldığımızda çok kişi peşine düştü. Biz ikna etmeye çalıştılar vazgeç bu işten diye ama maalesef biz karar verdiğimiz noktada hiçbir zaman geri adım atmadık. Birilerinin Akçakoca ile ilgili turizmde gelişmesini engellemeye çalışanları sağduyuya davet ediyorum. Çünkü bu memleket fındığıyla, turizmiyle Düzce’nin denize açılan bir kapısıyla ve Ankara’ya yakınlığıyla, İstanbul’a yakınlığıyla artı bir sektör olarak çalışacak. Şöyle söylüyorlar. 3 ay bir yaz var. Bu gemi 3 ayda ne kadar gezecek ama şunu hesap edemediler. Aslında bu gemi Antalya’dan daha çok çalışacak çünkü limanın içerisinde de hizmet verecek. Ama Antalya’lar da veya Kemer’ler de gemiler 5-6 ay çalışıyor ondan sonra limana çekiliyor” dedi.

KATAMARAN BAKIMSIZ MIYDI? NEDEN EREĞLİ’DE BAKIM GÖRDÜ?

Öncü Haber Muhabirinin “Katamaran alındıktan sonra, neden Ereğli’de bakım gördü, bakımsız mıydı?” sorusu üzerine Yanmaz, “Şimdi bakım demeyelim ona. Geminin bakımlık bir masrafı yoktu. Sadece bu korsanlar falan var. Onların yapım süresini bekledik. Bir de kovid-19 olayı olduğundan dolayı gemiyi erkenden buraya sokmak istemedik. Yani bu durumun temel sebebi budur” diye konuştu.

“KATAMARAN’IN ALINMASI KESİNLİKLE GEREKİYORDU?”

Katamarın geçen yıl Akçakoca ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından ilçeye yapılan en büyük yatırım olduğunu söyleyen Yanmaz, “Kesinlikle gerekiyordu. Çünkü ticarethaneler biliyorsunuz atılım yapmadan bir kendini düzeltme işine girişemez. Eğer sizin maddi durumunuz, yani bir şirket iflas ettiği zaman eve gider oturursanız açlıktan ölürsünüz. İcra gelir arkanızdaki malı da alır gider. Ondan sonra da vay ben bunu yapsaydım, şunu yapsaydım. Bizim yaptığımız çıkış yolları aramaktır. Tabi ki ticaretlerde riskler vardır. Biz bu riski gördük. Bu siyasi kararlılıkla da siyasi riski de gördük ve böylece karar verdik. Sorununda meclis üyelerinden tabi ki bazı meclis üyeleri bizim partimizin haricinde desteklemediler. Ama biz onlara şunu söyledik, ben buranın hesabını her gün tutacağım. Sonra hep beraber neyi kazanıp kazanmadığını göreceğiz. Çünkü biz burada bunları yaparken 15-20 kişiye ekmek veriyoruz. İş veriyoruz. Bununla beraber bunun akabinde gelişecek olan işlerde de bir sürü kişi ekmek yiyecektir Herkes bir atılım yaptığı zaman orası gelişir, büyür. Kendini kabuğa çekmek kadar tehlikeli bir şey yok. Sizin dediğiniz gibi 18 Temmuz’da biz yeni seçildiğimizde başımıza geldi. Biz pes etmedik. Sağ olsun devletimiz, hükümetimiz, vekillerimiz hep arkamızda durdu. Sayın Valilerimiz, Kaymakamlarımız hepsi bizim yanımızda durdular. O süreci biz en iyi, en hafif şekilde ve devletin, hükümetin desteğini alarak bugünlere kadar getirdik. Tam kendimizi doğrulttuk dedik ama arkasından kovid-19 tabi dünyayı etkiledi. Sadece bizi etkilemedi. Bizde şunu düşündük, dedik ki insanoğlunun başına her şey gelebilir. Mühim olan pes etmemektir. Mücadele etmek, kararlı durmak ve dünyanın döndüğü gibi hayatta dönecektir. Her kötü gün sürekliliğini devam ettirmeyecektir dedik ve bugünlere kadar geldik. İleride Akçakoca’da daha da ilginç şeylerle karşılaşacağınızdan emin olun” şeklinde konuştu.