Akçakoca Belediyesi ile 20 yıllık ticari ilişki geçmişi olan Ankara merkezli bir firma, yüklü alacağına karşılık belediye araçlarından birine haciz işlemi uygulattı.
Belediyeden 160 bin lira dolayında alacağı olan söz konusu firmanın haczettirdiği itfaiye birimine ait öncü hizmet aracının, haciz uygulanamayacak bir araç olduğu belirtildi. Akçakoca Belediyesi tarafından yapılan hukuki girişimlerle haciz işlemine son verileceği ve aracın bağlı bulunduğu yeddiemin otoparkından bugün içinde alınacağı öğrenildi.
Ankara'daki bir icra dairesi tarafından başlatılan haciz işleminin, itfaiyeye ait bir hizmet aracına uygulanamayacağı, dolayısıyla resmi hizmet aracını bağlama işleminin yok hükmünde sayılacağı belirtildi. Resmi hizmet aracının geri alınması işleminin hafta başına kadar tamamlanacağı bildirildi.

Eski Başkan Yemenici isyan etti: Yasal yollara başvuracağım
Öte yandan önceki dönem Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Akçakoca Belediyesi'nden alacağı olan firmanın, belediye araçlarından birini haczettirmesi olayıyla ilgili kendisini karalamaya yönelik haberler yapıldığını savunarak, şu açıklamada bulundu: "Adı geçen Ankara merkezli firmanın, Akçakoca Belediyesi ile 20 yıllık ticari ilişki geçmişi bulunmakta ve ülke genelinde birçok il ve ilçe belediyesine ürün vermektedir. Dönemim içerisinde ilçemizin ve belediyemizin ihtiyaçları birçok firma gibi ilgili firmadan da yapılmış ve ödemeleri sair zamanlarda muhasebe müdürlüğü tarafından yapılmıştır. Akçakoca Belediyesi’nin geçmiş dönemini adımı kullanarak karalama amacı güden bu haberlere karşı yasal haklarımı yargı üzerinden arayacağımı belirtmek ister, konunun detaylarını kıymetli hemşehrilerimin bilgilerine sunarım.”
HABER:C.ÜSTÜNER