25 bin olan nüfusu yaz aylarında 4 katına ulaşan Akçakoca'da, 3 mavi bayraklı plajı, 38 kilometre sahil şeridi ve 5 yıldızlı oteli ile bölgenin en önemli turizm ilçesi Akçakoca'da turist yoğunluğu yaşanırken otellerde doluluk oranı yüzde 90' lara ulaştı.

Akçakoca Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Oğuzhan Yemenici, yaptığı açıklamada, bayramın ikinci gününde yoğunluk yaşandığını söyledi.Tüm hazırlıkların yapıldığını belirten Yemenici, " Akçakoca zaten yaza bütün tesislerimiz hazırlanmıştı. Misafirlerimizi bekliyorduk.



Bayramın ikinci günüde Turistlerimiz de gelmeye başladı. Şu anda doluluklar hat safhalara ulaştı. Plajlarımız da bayram dolayısıyla birlikte dolmaya başladı.
Güzel bir sezon geçireceğimize inanıyorum.



Bayramda görülen hareketliliğe bakarak." dedi.Güvenlik tedbirlerinin alındığını vurgulayan Yemenici," Belediye ve Kaymakamlığımız gerekli tedbirleri aldı. Jet- ski ve belediye ekipleri gerekli güvenlik önlemini yapıyorlar. Özellikle denize girilen saatlerde gerekli uyarı ve önlemleri yapıyorlar. " ifadesini kullandı.Yemenici, Akçakoca'nın turistler için cazibe merkezi olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

" İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere çok yakın olan bir şehir.

Denize girmek isteyenleri, eğlenmek isteyen herkesi bekliyoruz. Zaten Akçakoca bilindiği gibi güzel eğlence merkezlerine sahip, gezilebilecek mesire alanları,mağaraları, şelaleleri bulunduran bir şehir. Turistlerine gelip görmeleri gereken bir ilçedir."  (AA)