Akçakoca'da zincir marketlerin önünü açan uygulamaya bir tepki de esnaf kesiminden geldi.

Seçimlerin üzerinden henüz bir ay geçmesine rağmen Akçakoca’da jet hızıyla 2 tane süpermarketin açılmış olmasına tepki veren esnaflar Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nedim İşgören’e endişelerini iletti.

AESO Başkanı Nedim İşgören, yaptığı açıklamada, mevcut uygulamanın ilçenin küçük esnafını bitirmeye yönelik tehlikeli bir adım olduğunun altını çizdi.

Başkan Yanmaz’a konunun hassasiyetini ilettiklerini belirten İşgören, esnaf odası olarak bu uygulamada ısrarcı olmanın yerli esnafın kepenk kapatmasına yol açacağını, yeterince süpermarketin bulunduğu Akçakoca’da izin verilen her bir zincir market şubesinin, çok sayıda esnafa dükkan kapattıracağını söyledi.

Oda Başkanı Nedim İşgören ayrıca Akçakoca’nın esnafları adına, dün olduğu gibi bugün de bu uygulamaya son verilmesini istediklerini sözlerine ekledi.

Oda talepte bulunmuştu

Bilindiği gibi ilçenin yerli esnafının süpermarketlere karşı korunması için geçtiğimiz dönemde Belediye Meclisi’ne yazılı talepte bulunan Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (AESO) Nedim İşgören’in talebi, 1 Şubat 2017 tarihinde toplanan Belediye Meclisi tarafından kabul edilmiş ve aynı gün zincir market açılmasına yönelik kısıtlama kararı çıkartılmıştı. Bu kararın ortada olmasına rağmen, yeni seçilen Belediye Başkanı Okan Yanmaz, seçimlerden önce bazı çevrelere verdiği sözü yerine getirerek, Akçakoca’da yeni zincir market şubelerinin açılmasına onay verdi.