Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz Öncü Haber mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. Karadeniz’in incisi olarak bilinen Akçakoca’da sahillerin durumu, yaklaşan festival ve vatandaşların Suriyelilere yönelik söylem ve şikayetlerine değinen Başkan Yanmaz, ‘Kasım ayında da hamsi festivali düzenlemeyi düşünüyoruz.’ dedi.

Akçakoca’da bu sene yaz sezonu Başkan Yanmaz farkıyla yaşanacak. Mikrofonlarımıza özel açıklamalarda bulunan Başkan Okan Yanmaz, yaz sezonuna büyük bir hazırlık yaptıklarını, yerli ve yabancı tüm turistleri beklediklerini belirtti.  



“Barınak ile ilgili kamuoyunda sıkıntılarımız var”

Akçakoca’da barınak bölgesinde hayata geçirilmesi düşünülen ‘deniz polisi’ noktası hakkında   konuşan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

“Bizim değerlendirmemiz şöyle, tabii ki de deniz polisinin Akçakoca’da bulunması bir artı ama barınak ile ilgili kamuoyunda büyük bir sıkıntı var. Ve biz buna istinaden gerekli mercilere bunları bildirdik. Kendilerine başka bir yer ayarlayabileceğimizi, dış kanatta kalmayacak şekilde belirttik. Sayın Vekilimiz Ümit Yılmaz, valimiz, kaymakamımız sağ olsun yeni çalışmalar yapıyoruz.”

Yat Limanı Projesi kapsamında kentin doğusuna taşınacak olan balıkçı barınağı bölgesinin sosyal etkinliklere ev sahipliği yapacak bir alana dönüşmesi yönünde halkın talebi olduğunu söyleyen Yanmaz, bu doğrultuda Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ile yeni yer arayışına girildiğini aktardı.



Yer tahsisinde süre 2014 yılında doldu

Bilindiği gibi 2012 yılında barınak bölgesi sosyal yaşam alanı bölgesine Deniz Polis Birimi yapılması için emniyete yapılan yer tahsisinde süre 2014 yılında doldu. Ancak buna rağmen emniyet bu bölgeye bu birimi kazandırmak için çalışmalarına devam etti. Bu süreçte Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın girişimleri ve Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ile MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın konuyu yakından takip etmesi emniyetin yeni bir yerde bu birimi hayata geçirmesi sağlandı.



 “Akşamları neşeyle geçirilebilecek ortam hazırladık”


Akçakoca’da birçok faaliyet gerçekleştireceğini ve festivalin turist çekebilmek açısından çok önemli olduğunu kaydeden Yanmaz, sözlerine şöyle devam etti:

”28-29-30 Haziran’da yapacağız. Bu festivalimizin amacı esnafımıza yaz başında bir destek olsun diye yapıyoruz. Artı Akçakoca’nın artık turizm de de bir takım adımlar atmaya başladığını diğer il ve ilçelere göstermek bağımında böyle bir işe giriştik. Bunun şöyle bir avantajı olacağını düşünüyorum; Akçakoca’da biliyorsunuz 7-8 yıldır bir festival düzenlenmiyor, bu da bizim dışarıya karşı sesimizi duyurmakta kısır bir döngü içerisine soktu.



‘Hamsi festivali düzenlemeyi düşünüyoruz’

Kasım ayında hamsi festivali de düzenlemek istediklerini dile getiren Yanmaz, diğer planlarını ise şöyle anlattı:

‘On beş günde bir de olsa yerel sanatçılarla bazı etkinlikler de yapmayı planlıyoruz. Çünkü gelenlerin deniz haricinde de akşamlarını neşeyle geçirebilecekleri ortam hazırlamayı planladık. Alt yapı çalışmalarımızda da deniz kenarlarındaki tuvaletleri, duşa kabinleri ve kanalizasyon sorunlarını giderdik. Sağ olsunlar valimiz ve vekilimiz bu konuda da desteklerini esirgemediler. Her zaman yanımızda bulunuyorlar. Festivalimiz de ünlü isimler de yer alacak. Bir başlangıç yapalım bu sene. İlerleyen yıllarda etkileşim görür isek tekrarlamayı planlıyoruz. Tabii ki de turizm anlayışımız bununla da kalmayacak. Sistem oturdukça da fazlalaştıracağız.”

Sahillerde yürütülen tuvalet ve duş çalışmaları hakkında açıklamalar yapan Yanmaz, şöyle konuştu;

“Şu an bütün sahillerimizde belediye tarafından temizlettirip bütün tuvaletleri satın aldık. Yüzde 70 oranında yerleştirildi. Birkaç alan kaldı. Oralara da yerleştiriliyor. Bunların özelliği şu olacak kışın bir iki tane bırakıp diğerlerini yerlerinden kaldıracağız. Sebebi de şu kışın durdukça iyot mahvediyor. Taşınabilir bir sistem zaten. Basit bir problem gibi gelse de Akçakoca’da ciddi bir problemdi bu. İnşallah 15-20 günü hepsini çözmüş oluruz.”



 “Denize girip çıkmalarına bir şey demiyoruz, doğru girip çıkmamalarına diyoruz”

Akçakoca halkının, Suriyeliler’in denize girmesinden dolayı aktardıkları şikayetlerle ilgili olarak  Yanmaz, ‘Suriyeliler’in denize girip çıkmasına kimse bir şey demiyor ama doğru girip çıkmamasına bir şey diyoruz. Uygunsuz pozisyonlarda zabıtayı görevlendirdik. Sağ olsunlar emniyet teşkilatımız da yardımcı olmaya çalışıyor. Şuan problem var gibi gözüküyor ama ilerleyen zamanlarda bu sorunu da çözeceğiz.’ açıklamasında bulundu.

Haber: K. MELİKOĞLU